Vyrų ir moterų rinktinių žaidėjai savo mokykloms surinko po 30 taškų, jaunimo rinktinių (U-20, U-19) žaidėjai – po 15, jaunių (U-18, U-17) rinktinių – po 10, o jaunučių (U-16) rinktinės – po 5. Buvo sumuojami tik tie krepšininkai, kurie pateko į įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių galutinius dvyliktukus. Jeigu rinktinės krepšininkas ar krepšininkė per savo karjerą atstovavo kelioms krepšinio mokykloms, tai jo taškai buvo dalinami.

MKL aukšto meistriškumo reitingo pirmoje vietoje Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla. Uostamiesčio atstovai surinko 478 reitingo taškus ir 41 tašku aplenkė antroje vietoje esančią Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją. Trečioje vietoje liko Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“ (426 tšk.)

„Dešimt metų, kiekvieną dieną, akcentuojame, kad mums svarbu kokybė, o ne kiekybė“, - teigia V. Knašiaus krepšinio mokyklos direktorius Stasys Kaupys. – Turime auginti talentus, kurie padėtų Lietuvos rinktinėms. Būna, kad per dešimt metų neužauga nei vienas labai talentingas vaikas, tačiau būna, kad jų užauga dešimtimis. Čia viską lemia žvaigždynai. Kiekvieną dieną treneriams sakome, kad prižiūrėtų talentingus vaikus, jais reikia rūpintis ir padėti.

Kiekvienose rungtynėse perspektyvus vaikinas ar mergina turi būti aikštelėje. Jis turi būti stiprus individualiai. Dabar visiems rūpi tik komandų rezultatai, kas užims pirmą, antrą, trečią vietas. Dėl komandų pergalių visi eina iš proto, tačiau niekas nenori auginti talentų. Svarbiausia yra ne pasiekti pergales 12 - 14 metų vaikų amžiuje, o atrasti vaikus, kurie ateityje galėtų pakeisti dabartinius Lietuvos krepšinio rinktinių lyderius.“

Išskaldžius aukšto meistriškumo reitingo rezultatus, daugiausiai vyrų Lietuvos rinktinėms paruošia Š. Marčiulionio krepšinio akademija (437 tšk.), antroje vietoje rikiuojasi Kauno Arvydo Sabonio krepšinio centras (312 tšk.), o trečia – V. Knašiaus krepšinio mokykla (143 tšk.).

„Vienas pagrindinių Š. Marčiulionio krepšinio akademijos tikslų – rasti talentingus vaikus, jais rūpintis, auginti ir mūsų vizija, jog jie ateityje taptų Lietuvos rinktinės žaidėjais, - teigia Š. Marčiulionio krepšinio akademijos direktoriaus pavaduotojas sporto reikalams Rolandas Jarutis. – Mus džiugina mūsų užimta vieta, tačiau mūsų siekiai yra didesni. Š. Marčiulionis savo žinias, vizijas ir požiūrį perduoda mūsų trenerių kolektyvui, kuris šiuo metu yra tikrai labai geras ir profesionalus.

Žinoma, nereikia pamiršti ir dirbusių specialistų, kurie padėjo puikius pamatus. Akcentuojame kokybę, tačiau ją išlaikyti nėra paprasta, tai sunkus darbas, vyksta natūrali atranka. Būna, kad vaikas turi fizinius duomenis, tačiau neturi noro, o būna, kad vaikas itin darbštus, tačiau neturi fizinių galimybių“.

Daugiausiai moterų įvairaus amžiaus ir nacionalinei rinktinei paruošia V. Knašiaus krepšinio mokykla (335 tšk.), antroje vietoje yra Vilniaus krepšinio mokykla (291 tšk.), o trečioje Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai“ (290 tšk.).

Aukšto meistriškumo žaidėjų reitingas:

1. Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykla - 478 taškai;
2. Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija - 437;
3. Kauno krepšinio mokykla „Aisčiai - 426;
4. Vilniaus krepšinio mokykla - 397;
5. Šiaulių sporto mokykla „Saulė“ - 317;
6. Sabonio krepšinio centras - 312;
7. Marijampolės Žaidimų sporto mokykla - 143;
8. Plungės rajono sporto mokykla - 97;
9. Palangos sporto centras - 85;
10. Panevėžio kūno kultūros ir sporto centras - 77.

Visą krepšinio mokyklų reitingą galima rasti mkl.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)