„Jau dabar galvoju apie ateitį. Baigęs profesionalaus sportininko karjerą, norėčiau dirbti treneriu. Džiaugiuosi, kad universitetas sudarė puikias sąlygas mokytis ir įgyti aukštąjį išsilavinimą“,- sakė Jonas Valančiūnas.

LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas teigia, kad studijas renkasi žinomi sportininkai, tarp jų nemažai ir krepšinio talentų. Laisvasis klausytojas – nėra universiteto studentas, jis pasirenka norimus studijų modulius ir laiko egzaminus, o po metų turi galimybę tapti studentu.

Nerijus Masiulis, Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Balčiūnas

„Džiaugiuosi, kad mūsų universitetą renkasi profesionalūs sportininkai. Suprasdami jų užimtumą, stengiamės sudaryti sąlygas, parengėme individualius studijų planus, kuriuos galima derinti su intensyviu sportiniu gyvenimu. Tai galima daryti nuotoliniu būdu, tuomet, kai sportininkas yra laisvas po sezono, dažniausiai vasarą, atvyks į universitetą.

Pastaruosius kelerius metus tam skiriame ypatingą dėmesį. Su Jonu ne kartą kalbėjome apie studijas, kiekvienas žaidėjas turi galvoti, ką veiks baigęs sportinę karjerą. Sporto mokslininkai teigia, kad kur kas sunkiau integruotis nebaigus studijų, tad sportininkai jau dabar turėtų galvoti apie ateitį“, – teigė dr. M. Balčiūnas.

Nerijus Masiulis, Jonas Valančiūnas ir Mindaugas Balčiūnas

LSU vienintelis Lietuvoje rengia sporto šakų trenerius, o studijų programa „Treniravimo sistemos“ yra tarp dešimties populiariausių studijų programų šalyje.

„Nemažai žinomų sportininkų didžiąją dalį praleidžia užsienyje, todėl sudarome jiems galimybes studijuoti, įgyti išsilavinimą ir grįžti į Lietuvą“, – sakė LSU Sporto biomedicinos fakulteto dekanas doc. dr. Nerijus Masiulis.

Priminsime, kad Lietuvos sporto universitete studijuoja krepšininkai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai. Treniravimo sistemas baigė žymūs šalies sportininkai lengvaatlečiai Virgilijus Alekna, Austra Skujytė, Rytis Sakalauskas ir kiti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)