Apie šias ir kitas naujoves kalbamės su naujuoju klubo prezidentu, verslininku Vytu Snarskiu.

– Kurį laiką buvote „Aisčių-LSU-Paradžio“ laikinasis prezidentas, neseniai tvirtai perėmėte klubo vairą. Kas padėjo apsispręsti?

– Su šia komanda esu nuo jos įkūrimo pradžios, taigi jau 20 metų. 1993-iaisiais Edmundas Šermukšnis, Juozas Šimkevičius, Rolandas Dovidaitis ir dar keli verslininkai pritarė žinomo trenerio, dabartinio pirmojo Seimo vicepirmininko Vydo Gedvilo idėjai – krepšinio sostinei Kaunui reikia stipraus moterų klubo. Įgyvendinę šį nelengvą projektą, klubui suteikėme prasmingą pavadinimą „Viktorija“, į jį subūrėme tuo metu pajėgiausias Lietuvos krepšininkes. Jau pirmąjį sezoną karaliavome Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygose, sėkmingai debiutavome prestižiniame Europos turnyre – Lilianos Ronchetti taurės varžybose.

Keitėsi krepšininkių kartos, rėmėjai, treneriai, bet klubas neišsibarstė, nesužlugo, o išliko Kauno patriotas. Dauguma klubo steigėjų stengiasi išlaikyti ir dabartinę komandą. Ilgametis bendradarbiavimas lėmė, kad ir aš nuo jos neatsiskyriau. Tai jau antroji po maždaug dešimtmečio mano prezidentavimo kadencija šiame klube. Iki šiol šias pareigas buvau užleidęs kitiems garbingiems ir daug komandai padėjusiems verslo žmonėms, pavyzdžiui, AB „Kauno grūdai“ vadovui Tautvydui Barščiui.

Gyvenimas parodė, kad ištikimiausi liko „Viktorijos“ steigėjai. Pasukęs į didžiąją politiką, buvęs šio klubo siela Vydas Gedvilas iki šiol gyvena dabartinės jaunos komandos džiaugsmais ir rūpesčiais. Gerbiamas Vydas ir kiti kolegos pageidavo, kad aš grįžčiau prie klubo vairo. Pagalvojau: kodėl gi ne? Gyvenimu nesiskundžiu, galiu padėti ir jaunoms, perspektyvioms žaidėjoms, kurios žaidžia vis brandesnį krepšinį. Noriu, kad jos rastų vietą ne tik aikštelėje, bet ir gyvenime.

– Kokie klube padvelkė permainų vėjai?

– Dabartinė ekipa ir prieš tai egzistavusios nenutrūkstamai tęsia legendinės Viktorijos“ veiklą ir tradicijas. Jeigu ne šis garsus klubas ir jo rėmėjai, vargu, ar 1997 metais Lietuvos moterų krepšinio rinktinė būtų tapusi Europos čempione. Norime iki naujojo sezono pradžios susigrąžinti seną klubo pavadinimą, kuris būtų geriausia mūsų vizitinė kortelė, įpareigojanti dirbti dar geriau.

Rugsėjo 1-ąją komanda rinksis į pirmąją treniruotę, o vasarą nenutrūko jos komplektacija. Didelis privalumas, kad išsaugojome naudingiausią praėjusio sezono LMKL žaidėją, vidurio puolėją Laurą Svarytę, senbuvę, labai patyrusią gynėją Jolantą Marmienę ir kitas pagrindines žaidėjas. Tikimės, kad merginos bus dar geriau susiklausiusios aikštelėje ir demonstruos akiai malonų krepšinį. Laukiame ir naujokių. Šiuo metu derybos vyksta su keliomis mūsų komandos kandidatėmis. Komplektuojame jauną, perspektyvią, lietuvišką komandą.

Atnaujinome trenerių štabą. Komandos vairas patikėtas Laimonui Eglinskui. Viliamės, kad šis jaunas, energingas ir perspektyvus krepšinio specialistas sukaupė pakankamai žinių ir patirties dirbdamas „LSU-Atleto“ krepšininkų stratego Edo Nickaus asistentu ir sutelks merginas siekti naujų krepšinio aukštumų. Laimonas neturi trenerio darbo patirties moterų komandoje – tai jis puikiai žino, todėl pats yra pasiryžęs kuo greičiau peržengti šį psichologinį barjerą ir tobulėti.

Trenerio asistentu liko Rokas Kondratavičius, o žaidėjų fiziniu rengimu rūpinsis Kęstutis Bunevičius. Visiems šiems specialistams – esamiems ir buvusiems Lietuvos sporto universiteto auklėtiniams – suteikėme gerą galimybę įgytas teorijos žinias pritaikyti praktikoje.

Jau ketvirtą sezoną klubo direktoriumi dirba Petras Aleksonis, kurio darbą visą laiką akylai stebėjau. Man labai gerą įspūdį palieka šio jauno ir entuziastingo vadovo gilus moterų krepšinio supratimas, jo atnaujinantys komandos viešinimo, ryškaus veido pateikimo visuomenei projektai, pastangos nuolat tobulėti ir siekti geresnių rezultatų.

– Kas tie žmonės ar organizacijos, finansiškai palaikantys moterų krepšinį Kaune?

– Esame dėkingi ištikimiems moterų krepšinio mecenatams, bet kalbamės ir su galimai naujais. Jau ne vienus metus klubą remia UAB „Paradis“, kurios vadovas Romas Pečiukaitis jaunystėje pats žaidė krepšinį. „Sadomaksa“ ir jos bendrasavininkis Saulius Vitkevičius taip pat padeda komandai. Labai svarbi ir Kauno miesto savivaldybės parama. Meras Andrius Kupčinskas teigiamai vertina mūsų klubą, pripažįsta jo svarbą miesto gyvenime ir jam užtikrino paramą ilgalaikėje Kauno vystymo strategijoje. A. Kupčinskas pasiūlė namų rungtynes žaisti Sporto halėje, bet dėl nestabilios jos finansinės padėties vėl pasirinkome A. Sabonio krepšinio centrą. Su LSU rektoriumi prof. habil. dr. Albertu Skurvydu sutarta, kad merginos treniruosis šio universiteto sporto salėje.

Mūsų klubas yra labai svarbi šalies moterų krepšinio piramidės dalis, nes dauguma žaidėjų atstovauja įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinėms. Atsižvelgdamas į tai, Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas pažadėjo, kad ir toliau gyvuos Kauno jaunimo krepšinio centras, kurio geriausios žaidėjos papildys mūsų klubą. Jaunimo krepšinio centre kaups meistriškumą ir patirtį talentingiausios miesto krepšinio mokyklos „Aisčiai“ auklėtinės.

Džiugu, kad šioje mokykloje trenerėmis dirba ir buvusios „Viktorijos“ lyderės Lina Dambrauskaitė bei Sandra Gelumbickaitė–Čižauskienė. Tikimės, kad ateityje šios krepšinio žvaigždės ir jų kolegos išugdys mūsų klubui nemažai pajėgių krepšininkių, kurios garsins Kauną ir Lietuvą.

– Kokie tikslai keliami komandai artimiausiame sezone?

– Pirmiausiai norime sustiprinti klubo organizaciją, merginų psichologinį pasirengimą ir aišku, demonstruoti gražų, energingą ir šiuolaikišką krepšinį. Jau ne pirmus metus išlaikome didžiąją dalį komandos, todėl turime savų pliusų prieš kitas ekipas. Aišku, pats čempionato lygis ir mūsų galimybės pasirodys įsibėgėjus LMKL pirmenybėms, bet apie prizinę vietą jau slaptai galvojame. Viskas paaiškės po galutinės komandos sudėties, jos pasirengimo lygio ir rėmėjų indėlio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)