Vėliau metus lietuvis praleido Sietlo „SuperSonics“, 1995 – 1996 metais žaidė Sakramento „Kings“, o 1996– 1997 metų sezone vilkėjo Denverio „Nuggets“ klubų marškinėlius.

Kartu su Š. Marčiulioniu į Šlovės muziejų buvo išrinkti JAV krepšinio treneris Nolanas Richardsonas, NCAA treneris Gary Williamsas bei pastaruosius 30 metų NBA komisaru dirbęs Davidas Sternas, NBA žvaigždės Alonzo Mourningas, Mitchas Richmondas ir vienintelė moteris, legendinė trenerė, Cathy Rush.

Per savo karjerą NBA lygoje buvęs „Golden State Warriors“ ekipos gynėjas sužaidė 363 rungtynes, 30 iš jų pradėjo starto penkete, ir vidutiniškai per 22 minutes pasiekė 12,8 taško (52 proc. dvitaškiai, 37 proc. tritaškiai, 77 proc. baudos), 2,3 atkovoto, 1,3 perimto bei 2,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Š. Marčiulionis buvo pagerbtas ir Ouklande, kur atnaujinta ir iškilmingai atidengta jo vardo lauko krepšinio aikštelė.

„Aikštelės, kuriuose aš žaidžiau augdamas, buvo kur kas prastesnės būklės, negu dabar. „Warriors“ komanda, Ouklando miestas ir labdaros fondas atlieka puikų darbą įtraukdami jaunimą į sportą, į krepšinį. Tokios atnaujintos aikštelės tik įrodo, kaip tobulėja mūsų bendruomenės“, – kalbėjo lietuvis.

Anksčiau apleista aikštelė buvo aptverta tvora, paklota nauja danga, pastatyti nauji krepšio stovai, krepšinio lentos ir lankai. Po oficialios ceremonijos naują aikštelę išbandė 90 vaikų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)