Kaip ir išvakarėse Lietuvos rinktinei daugiausia taškų pelnė Tadas Sedekerskis – 20 (5/10 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 7/8 baudos). Tačiau naudingiausiai rungtyniavo vidurio puolėjas Rokas Gadiliauskas – 13 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 2 blokuoti metimai.

Lietuviai buvo pranašesni visose statistikos kategorijose, o didžiausias pranašumas siekė 33 taškus.

Rusijos ekipai daugiausia taškų – 13 – pelnė Danilas Trostinas. 10 taškų įmetė Agasijus Tonojanas.

Latvijos rinktinė savo šiaurinius kaimynus tiesiog susmaigstė tritaškiais, pataikydama 9 iš 11 tolimų metimų. Po 3 tritaškius įmetė Kristeris Zorikas (3/4, 14 taškų) ir Nikolajus Zotovas (3/3, 11 taškų). 2 iš 3 tolimų metimų pataikė buvusio Latvijos rinktinės gynėjo Raimondo Miglinieko sūnus Leonardas (8 taškai).

Savo ruožtu Estijos krepšinio legendos Gerto Kullamae sūnus Kristianas pelnė daugiausia taškų savo komandai (14), tačiau nepataikė nė vieno iš penkių tritaškių.

Ketvirtadienį Estija susitinka su Rusijos rinktine.

Net 11 varžovių metimų blokavusios Lietuvos 16-metės įveikė Rumuniją

Lietuvos šešiolikmečių (U16) merginų rinktinė iškovojo dar vieną pergalę Taline (Estija) vykstančiame Europos čempionate. Dėl 9 vietos kovojančios Egidijaus Ženevičiaus auklėtinės B diviziono rungtynėse po permainingos kovos įveikė Rumunijos bendraamžes 57:52 (19:10, 11:11, 18:10, 9:21).

Lietuvos krepšininkės šiame mače geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių (55:43), tiksliau atakavo krepšį ir blokavo net 11 varžovių metimų. Ir net 9 kartus taip priešininkes baudė puolėja Livija Sakevičiūtė. Ji taip pat pelnė 10 taškų ir atkovojo 8 kamuolius. Rezultatyviausia lietuvių gretose buvo Dalia Donskichytė, įmetusi 12 taškų. Po 11 pridėjo Gabija Meškonytė ir Martyna Petrėnaitė.

Lietuvos komanda sėkmingai pradėjo rungtynes ir kontroliavo situaciją aikštėje. Nors pirmos taškus pelnė varžovės, tačiau lietuvės netrukus išsiveržė į priekį ir šių pozicijų neužleido. Po pirmo kėlinio Lietuvos ekipa pirmavo 19:10, o iki didžiosios pertraukos šį pranašumą išsaugojo (30:21).

Trečiame ketvirtyje lietuvės išlaikė iniciatyvą ir daugiausiai pirmavo dviženkliu skirtumu. Viską galėjo sugadinti nerezultatyviai sužaista paskutinė susitikimo dalis, per kurią Lietuvos krepšininkės surinko vos 9 taškus, o rumunėms leido įmesti 21, bet sukaupto pranašumo užteko išlaikyti pergalę savo rankose.