4 tonas sveriantis naujasis LED ekranas sumontuotas ant 4-ojo „Siemens“ arenos aukšto balkono.

„LED juosta „Siemens“ arenoje yra moderniausias tokio pobūdžio įrenginys Baltijos šalyse. Itin didelį dėmesį skyrėme tam, kad ji būtų ne tik patogi transliuoti reklamai, ar vaizdo efektams per koncertus, bet ir interaktyvi. Dabar „Siemens“ arenoje susirinkę sporto aistruoliai galės matyti papildomas 9 švieslentes su kur kas detalesne informacija, arba skanduotes, šūkius, palaikančias mylimą komandą. LED juostos interaktyviosios galimybės yra praktiškai neribotos, tad arenoje aistruolių lauks nauji įspūdžiai“, - sako Vilniaus „Siemens“ arenos generalinis direktorius Juras Vėželis.

Visą areną juosianti LED juosta yra vienas iš kelių naujų sprendimų, kurie šią vasarą įdiegti „Siemens“ arenoje. Arena taip pat tapo didžiausiu nemokamo belaidžio interneto tašku Lietuvoje, kur visi žiūrovai galės nemokamai naudotis Wi-Fi ryšiu.

Iš viso į technologinius atnaujinimus „Siemens“ arenoje šią vasarą investuota beveik 2 milijonai litų.

„Tai didžiausias ir įspūdingiausias LED projektas, kurį esame įgyvendinę Baltijos šalyse. „Siemens“ arenoje sumontuota LED juosta išsiskiria ne tik techniniais duomenimis, bet ir inovatyviais sprendimais. Juosta integruota su „Game control“ įranga, tad joje realiu laiku galima transliuoti varžybų statistiką. Be to, specialiai šiai juostai sukurti 3 garso matuokliai, leidžiantys atvaizduoti arenoje esantį garsą, fiksuoti jo rekordus“, - pasakoja milžinišką LED ekraną „Siemens“ arenoje įrengusios bendrovės „Prezentacijų spektras“ vadovas Gediminas Vilčiauskas.

Bendra „Siemens“ arenoje įrengto LED ekrano raiška yra daugiau nei 4 kartus didesnė nei moderniausio televizoriaus.

Signalo į LED juostą perdavimui „Siemens“ arenoje sukurti 2 nepriklausomi šviesolaidiniai tinklai. Ekrano LED modulių montažui panaudoti specialūs neodiminio lydinio magnetai, atsparūs ypatingai didelei vibracijai būdingai sporto arenomis koncertų metu.

LED juostos projektavimo bei įrengimo darbai užtruko 4 mėnesius. Projektą įgyvendino ATEA įmonių grupei priklausanti Lietuvos bendrovė „Prezentacijų spektras“, kurį specializuojasi profesionaliose vaizdo instaliacijose.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)