„Mano viena iš svajonių buvo išbandyti jėgas viename prestižiškiausių Senojo žemyno krepšinio turnyrų – Eurolygoje. Pagaliau tai išsipildys“, – pasirašydamas su „Neptūnu“ sutartį kalbėjo M. Mažeika.

DELFI primena, kad susidomėjimą krepšininku buvo išreiškusi ir Varezės „Cimberio“ komanda iš Italijos.

Taip pat neptūniečiai šį sezoną rungtyniaus ir VTB Vieningosios lygos varžybose, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre.

„Krūvis bus didelis. Turėsime daug progų pasivaržyti su stipriomis krepšinio ekipomis. Tikiu, kad tai tik dar labiau užgrūdins ir padės tobulėti. Visada džiugu ginti savo gimtojo miesto ekipą. Man Klaipėda – svarbus miestas ir noriu, kad jis kuo daugiau skambėtų krepšinio pasiekimais, pergalėmis“, – pabrėžė neptūnietis.

M. Mažeika per visą karjerą su pertraukomis „Neptūnui“ atstovaus jau dešimtąjį sezoną. Pirmąkart šios komandos marškinėlius klaipėdietis apsivilko 2000 metais, kai jam buvo vos 15 metų.

Priminsime, kad M. Mažeika labai daug prisidėjo prie to, kad šiemet „Neptūnas“ iškovotų istorinę pergalę – taptų LKL vicečempionu.

Daugelis prisimena, kaip paskutinėmis sekundėmis pusfinalio dvikovose su Prienų „TonyBet“ ekipa M. Mažeika taikliais metimais varė varžovus į neviltį. Jis „Neptūnui“ paskutinėmis akimirkomis išplėšė pergales tiek pirmose, tiek antrose pusfinalio rungtynėse. Abejas varžybas neptūniečiai laimėjo 1 taško skirtumu – 75:74 ir 78:77 būtent „Neptūno“ kapitono šaltakraujiškumo dėka.

Praėjusį sezoną LKL čempionate M. Mažeika vidutiniškai pelnydavo po 12,2 taško, atkovodavo po 2,6 kamuolio bei atlikdavo po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

M. Mažeika per savo karjerą yra iškovojęs daug skambių titulų: 2003 metais tapo pasaulio jaunių (iki 19 metų) vicečempionu, 2005 metais – Europos jaunimo (iki 20 metų) vicečempionu, 2013 metais – LKL bronzos medalių laimėtoju.

„Džiugu, kad savo gretose išsaugojome kapitoną. Darysime viską, kad ekipoje liktų ir daugiau senbuvių. Vedame derybas, dėliojame sutarties sąlygas. Artimiausiomis dienomis pateiksime daugiau naujienų“, – sakė „Neptūno“ klubo vadovas Osvaldas Kurauskas.

Praėjusią savaitę „Neptūnas“ sukirto rankomis su treneriu Kaziu Maksvyčiu ir jo asistento Tomu Rinkevičiumi.

„Juk „Neptūnas“ – išskirtinė komanda, besiverčianti daugiausiai klaipėdiečiais. Malonu dirbti tokiam kolektyve“, – džiaugėsi K. Maksvytis.

Priminsime, kad praėjusį sezoną „Neptūno“ ekipoje rungtyniavo net septyni klaipėdiečiai: Valdas Vasylius, Martynas Mažeika, Marius Runkauskas, Simas Galdikas, Arnas Butkevičius, Arvydas Eitutavičius ir Mindaugas Girdžiūnas. Be to, abu Klaipėdos ekipos trenerių štabo nariai K. Maksvytis ir T. Rinkevičius – taip pat iš Klaipėdos krašto. Kazys – iš Darbėnų, Tomas – iš Rietavo. „Neptūno“ klubui vadovauja klaipėdietis Osvaldas Kurauskas.

„Visų pirma norėjome sutarti su treneriais, tad dabar jau kur kas sparčiau vyks komandos komplektacija“, – žadėjo O. Kurauskas.

Pasak jo, šiemet 50-metį švenčiančiam „Neptūno“ klubui dalyvavimas Eurolygoje – geriausia dovana.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)