Iki šiol talentų kupina Lietuvos U18 rinktinė buvo įveikusi visus varžovus, tarp jų ir latvius (Baltijos taurėje, 79:64).

Rezultatyviausiai ir naudingiausiai visų kontrolinių bei oficialių rungtynių metu žaidė Arvydo Sabonio sūnus Domantas. Per rungtynes jis vidutiniškai pelnydavo daugiau nei po 14 taškų ir atkovodavo po 9 kamuolius.

Be D.Sabonio aštuoniolikmečių rinktinėje rungtyniauja ir daugiau talentų, tokių kaip NBA talentų stovyklos „Krepšinis be sienų“ Romoje dalyviai: Laurynas Birutis ir Martynas Varnas. Pakviestų į rinktinę jaunuolių sąraše – ir žinomo krepšininko Gintaro Einikio sūnus Aidas Einikis.

Šiuo metu S. Štombergas yra atrinkęs 13 krepšininkų, kurie tęsia pasirengimą Europos čempionatui. Po paskutinių kontrolinių rungtynių bus paskelbtas galutinis dvyliktukas, kuris keliaus į Koniją (Turkija).

Europos čempionatą Lietuvos U18 vaikinų rinktinė pradės liepos 24 d. rungtynėmis su Prancūzija. Be jos B grupėje lietuviams teks kautis su Anglijos ir Kroatijos bendraamžiais.

Paskutinės kontrolinės U18 vaikinų rungtynės Vilniuje, Š.Marčiulionio krepšinio akademijoje (Raitininkų 4A) vyks penktadienį (liepos 18 d.) 18 val. ir šeštadienį (liepos 19 d.) 11 val. Įėjimas nemokamas. Be to, abejas rungtynes tiesiogiai transliuos SportoTV.lt.

Kandidatai į Lietuvos U18 vaikinų rinktinę:

1. Mantas Montvila
2. Raimundas Žuklevičius
3. Tautvydas Paliukėnas
4. Jokūbas Švambaris
5. Laurynas Birutis
6. Martynas Varnas
7. Domantas Sabonis
8. Aidas Einikis
9. Tomas Zdanavičius
10. Kristupas Žemaitis
11. Justas Vazalis
12. Margiris Normantas
13. Regimantas Miniotas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)