M. Sajus ir R. Miniotas po krepšiu turėtų sudaryti rimtą grėsmę varžovams

M. Sajui žalia ir balta apranga – ne naujiena. Iš Kelmės kilęs 207 cm ūgio vidurio puolėjas du sezonus gynė Arvydo Sabonio krepšinio centro garbę. Daliaus Lubio auklėtinis praėjusį sezoną kartu su komandos draugais triumfavo Moksleivių krepšinio lygoje (MKL) bei iškovojo 11-ą vietą Regionų krepšinio lygos (RKL) A divizione.

MKL čempionate M. Sajus rinko po 9,1 taško, atkovodavo po 8,8 kamuolio ir vidutiniškai blokuodavo po 2 metimus. Panašia statistika aukštaūgis pasižymėjo ir RKL pirmenybėse: 8,7 taško, 7,9 atkovoto kamuolio ir 2,4 bloko per rungtynes.

Baudos aikštelėje jam talkins Vilniaus krepšinio mokyklos auklėtinis R. Miniotas. MKL iškovojo trečią vietą ir buvo neabejotinas komandos lyderis. Kėdainiuose gimęs 206 cm ūgio žaidėjas vidutiniškai pelnydavo po 12,1 taško, atkovodavo net po 10,1 kamuolio ir perimdavo po 2 kamuolius.

Praėjusią vasarą R .Miniotas sulaukė kvietimo dalyvauti „adidas Talent Camp“ stovykloje. Jos metu aukštaūgis atkreipė į save dėmesį ir buvo išrinktas geriausiu stovyklos krepšininku.

Gynėjų grandį sustiprino K. Žemaitis

Artėjantį sezoną „Žalgiris-2“ komandos gretose debiutuos ir kaunietis K. Žemaitis. Vikrusis gynėjas pastaruosius metus kartu su M. Sajumi žaidė A. Sabonio krepšinio centro komandoje.

Į simbolinį MKL penketą išrinktas K. Žemaitis sezono metu vidutiniškai rinkdavo po 12,2 taško, atkovodavo po 4,5 kamuolio, atlikdavo po 7 rezultatyvius perdavimus bei perimdavo po 2,6 kamuolio. RKL jam sekėsi ne ką prasčiau (14 tšk., 4,5 atk. kam., 4,5 rez. perdav., 2,4 per. kam.).

Dublerių naujokai žibėjo jaunimo Eurolygoje

Visi trys nauji „Žalgirio-2“ žaidėjai metų pradžioje savo galimybes galėjo pademonstruoti Eurolygos jaunimo atrankos turnyre. K. Žemaitis ir M. Sajus, atstovaudami „Žalgirio“ komandai, triumfavo atrankoje ir iškovojo teisę žaisti pagrindiniame turnyre, o R. Minioto vedini Vilniaus „Lietuvos ryto“ aštuoniolikmečiai liko treti.

M. Sajus atrankoje tapo vienu pastebimiausių krepšininku. Per ketverias rungtynes jis pelnydavo po 10,3 taško ir atkovodavo po 7 kamuolius. Finaliniame turnyro etape Milane aukštaūgis rinko po 5,3 taško bei nusiimdavo po 7 kamuolius.

Neseniai aštuonioliktąjį gimtadienį atšventęs K.Žemaitis atrankoje buvo vienas iš naudingiausiųjų. 12,5 taško, 5,5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai ir 2 perimti kamuoliai – tokia statistika pasižymėjo kaunietis. Milane statistiniai rodikliai taip pat džiugino – vidutiniškai po 7,7 taško ir po 5 atkovotus kamuolius.

Nors R.Minioto komandai atranka nebuvo pati sėkmingiausia, aukštaūgis demonstravo puikų žaidimą ir pateko į simbolinį turnyro penketą. Puolėjas atrankoje rinko po 16 taškų, atkovodavo po 6,5 kamuolio bei vidutiniškai atlikdavo po 3,3 rezultatyvaus perdavimo.

Siekia patekti į aštuoniolikmečių rinktinės galutinį dvyliktuką

„Žalgirio“ dublerių naujokai vasaros metu atostogauti neskuba ir šiuo metu pluša aštuoniolikmečių rinktinės stovykloje. Komandos vyriausiasis treneris Saulius Štombergas į išplėstinį kandidatų sąrašą įtraukė ne tik tris naujus antrosios „Žalgirio“ ekipos krepšininkus, bet ir joje žaidžiančius – Martyną Varną ir Martyną Echodą.