„Jeigu man prieš dvejus metus būtų pasakę, jog rungtyniausiu Ispanijoje, nebūčiau patikėjęs. Kaip bebūtų, viskas išėjo tik į naudą. Dabar galiu matyti ne vien tik „Žalgirio“ komandą, kurią regi daugelis dublerių ekipos žaidėjų. Kauno ekipoje man nebuvo vietos, todėl pasukau ten, kur turėjau daugiau galimybių“, – kalbėjo praėjusį sezoną antros Ispanijos lygos Hueskos klube žaidęs M. Grigonis.

Nors po 2013-2014 metų sezono krepšininkas džiaugiasi pasiektais asmeniniais rezultatais, vos tik pradėjęs žaisti Pirėnų pusiasalio šalyje 198 cm ūgio puolėjas turėjo įvairių baimių.

„Pamačiau, jog galima išvažiuoti ir supratau, koks krepšinis yra žaidžiamas kitur. Dabar nebijau pasukti į įvairias šalis. Prieš išvykstant buvo neramu, jog negausiu žaisti, manimi nepasitikės treneris ir būsiu nepriimtas komandos draugų, tačiau viskas įvyko priešingai“, – sezono eigoje įvykusią psichologinę metamorfozę įvardijo žaidėjas.

Įvairiose pozicijose galintis žaisti M. Grigonis neatskleidė, kuris vaidmuo aikštelėje pačiam krepšininkui yra priimtiniausias. Anot paties pašnekovo, dažniausiai tai nusprendžia treneriai.

„Vienas treneris mane mato kaip įžaidėją, kitas – kaip metiką ar lengvąjį kraštą. Nežinau, kur jaučiuosi patogiausiai, nes kiekvienais metais esu „mėtomas“.

M. Grigonis kartu su jaunimo rinktine Europos krepšinio čempionate Kretoje vienoje grupėje rungtyniaus kartu su Graikijos, Vengrijos, Latvijos ir Didžiosios Britanijos rinktinėmis. Vienas dvidešimtmečių komandos lyderių teigia, jog galimybė dar vieną vasarą rungtyniauti su ekipos draugais jį džiugina.

„Sezonas Ispanijoje – pirmas, kuomet nežaidžiau vienoje komandoje su Tomu Dimša. Šią vasarą vėl smagu rungtyniauti kartu su T. Dimša, Luku Lekavičiumi, Justu Tamuliu ir Jokūbu Gintvainiu ir kitais komandos draugais. Visada smagu grįžti į tokią ekipą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)