Anot Š. Sakalausko, rūpesčių nebent kelia įžaidėjai ir vidurio pozicija, nes R. Javtokas dėl sveikatos problemų negali atvykti į rinktinę.

„Bet yra pakviesti keturi nauji žaidėjai, ir manau, kad laukia kartų kaita ir įdomus rinktinės žaidimas“.

Krepšinio treneris Rimas Kurtinaitis taip pat tikina, kad nereikia bijoti.

„Prisiminkime, kaip visi baiminosi prieš praėjusį pasaulio čempionatą, kai treneris buvo Kęstutis Kemzūra. Galvojome, kad rinktinė nieko neverta, o tai buvo vienas geriausių Lietuvos krepšinio istorijoje rezultatų. Žinoma, būtų gerai turėti tokią komandą, kokia buvo pernai, bet ne visada tai pavyksta“.

R. Kurtinaičio nuomone, talentų Lietuva turi, pavyzdžiui, toks yra Artūras Gudaitis, Tomas Dimša.

„Yra daug tokių jaunų žaidėjų. Gal jie dar nėra kažko pasiekę, bet kupini ryžto, energijos. Manau, kad mūsų rinktinė nėra silpna. Kitos rinktinės irgi turi panašių problemų, todėl įvertinkime save – aukščiau galvas. Nematau nieko blogo“, – tikino jis.

Pasak Š. Sakalausko, rinktinei labai svarbus Mantas Kalnietis, ilgai buvęs Šarūno Jasikevičiaus šešėlyje, apskritai galėtų būti pavyzdys jauniems krepšininkams.

„Jis daug metų nuoširdžiai dirbo, tobulino savo techniką ir dabar matome, kokį aukštą lygį pasiekė. Todėl palinkėčiau visiems jauniems žaidėjams nenuleisti rankų, daug ir kantriai dirbti, nes konkurencija didelė“.

D grupėje lietuviai varžysis su Angola, Pietų Korėja, Slovėnija, Meksika ir Australija. R. Kurtinaičio žodžiais, grupę įvertinti prieš varžybas sunku – reikia žaisti.

„Gal tokių garsių vardų ir nėra, bet žaidžia visi. Geriausia, kai grupėje susirenka stipriausios komandos, bet burtai yra burtai. Reikia žaisti. Galimybės neblogos, manau, viskas bus sustyguota kaip pernai. Belieka palinkėti sėkmės“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Š. Sakalauskas sutinka, jog būtų geriau, jei grupėje būtų pajėgių žaidėjų iš tų šalių, kurios dominuoja pasaulyje, bet pakankamai stiprūs yra ir slovėnai, ir australai, ir meksikiečiai.

„Tos šalys tikrai gali pademonstruoti gerą žaidimą“, – pastebėjo treneris. – Manau, kad Lietuvos rinktinei iš pradžių bus sunku, bet per grupės varžybas prie psichologinio spaudimo krepšininkai pripras ir jau per antrą etapą jiems bus lengviau“.