Treniruotės metu patyrę specialistas iškart sulaukė klausimų, kas taps pasaulio taurės turnyro (pasaulio čempionato) laimėtojais.

„Žinoma, Slovėnija“, - šypsodamasis atsakė T. Brinecas. – Tačiau mano žmona jums pasakytų, jog laimės lietuviai“.

T. Brinecui Lietuvos krepšinis nėra svetimas. Treneris nuo 2011 metų, du sezonus, dirbo Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšinio komandoje. Slovėnas talkino Aleksandrui Džikičiui, Dariui Maskoliūnui ir Dirkui Bauermanui. T. Brinecas fizinio rengimų paslapčių mokė ir Toronto „Raptors“ klubo vidurio puolėją Joną Valančiūną.

Lietuva ir Slovėnija – panašios šalys ir mūsų krepšinis panašus“, – teigį treneris. - Tai dvi mažos krepšinio valstybės. Lietuvoje gyvena 3 milijonai žmonių, Slovėnijoje – 2. Mes esame jaunos šalys, kurios kažkada priklausė didesnėms. Mes turime kovoti už save, tai reiškia, kad mes turime viską daryti geriau už didesnes valstybes, tik taip galime atkreipti į save dėmesį, nes mes neturime daugiau vaikų ar daugiau žmonių. Mes negalime prarasti savų krepšininkų, nes turime įrodyti, jog mažos šalys gali kovoti“.

T. Brinecas daug bendravo su jaunaisiais „Adidas Talent Camp“ krepšinio stovyklos dalyviais, kuriuos sudaro 14-17 metų Moksleivių krepšinio lygos žaidėjai. Treneris atsakė į krepšininkams rūpimus klausimus ir pasidalino savo patirtimi. Slovėnijos rinktinės treneris parodė keletą pratimų skirtų greičiui ir šuoliui.

„Manau, kad tokios stovyklos yra tikrai reikalingos jauniems krepšininkams“, - kalbėjo T. Brinecas. - Ne tik šįkart, tačiau visada, galima pamatyti, kiek daug jaunų žaidėjų nori dirbti ir tobulėti. Jauni vyrukai padarys viską, kad būtų geresniais žaidėjais. Šioje stovykloje Lietuvoje vaikinams parodžiau, kaip reikia taisyklingai bėgti, kaip atlikti pirmą žingsnį, jog būtum greitesnis aikštėje. Parodžiau, kaip jie dirbdami patys gali būti stiprūs. Kalbėjome apie tai, kaip svarbu atlikti visus pratimus kartu, jeigu nori geresnio rezultato“.

T. Brinecas, kuris praėjusiame sezone dirbo Novo Mesto „KRKA“ komandoje ir su kuria tapo Slovėnijos čempionu, teigia, kad elementarių dalykų jauni krepšininkai neišmoksta jau vaikystėje ir visada daro tas pačias klaidas. Su tokia pačia problema susiduria ir krepšinis Slovėnijoje.

„Šįkart stovykloje pamačiau, kad vaikinai nemoka taisyklingai bėgti, jie nežino, kaip reikia statyti pėdas, kaip keisti kryptį“, - klaidas vardino T. Brinecas. - Kartais jų bėgimas būna pavojingas, nes vaikinai kryptį keičia būdami pavojingoje pozicijoje. Tai didelė problema. Tiesa, mes tą pačią problemą turime ir Slovėnijoje. Dabar auga nauja technologijų karta. Vaikai mieliau renkasi būvima namuose nei kieme. Jiems nereikia pasivaikščiojimų po mišką, bėgiojimo ar važinėjimo dviračiais“.

T. Brinecas per savo karjerą dirbo su jau minėtais broliais G. ir Z. Dragičiais, buvusiu žalgiriečiu“Mirza Begičiumi, Boštjanu Nachbaru, Jaka Blažičiumi, Erazemu Lorbeku, Jaka Lakovičiumi ir daugeliu kitų.

Treneris yra baigęs sportininkų fizinio parengimo studijas sporto universitete (KIF) Zagrebe, Kroatijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)