Paskutinėse rungtynėse lietuvės svečiuose 70:63 (19:14; 13:13; 20:18; 20:16) nugalėjo Didžiosios Britanijos rinktinę ir tapo B grupės nugalėtojomis.

„Tai buvo vienos kovingiausių rungtynių per visą pasirengimo ir atrankos ciklą. Britės buvo nusiteikusios pergalei, bet komandine dvasia pergalę išplėšėme mes. Ačiū labai lietuvių sirgaliams – ambasados darbuotojams, giminėms, draugams ir tiesiog tautiečiams, kurie leido mums žaisti tarsi namie“, - sakė Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyr. treneris Mantas Šernius.

„Esame labai dėkingi lietuvių sirgaliams, atvykusiems į Vorčesterio universiteto areną, ir išeivijos žiniasklaidai, padėjusiai sukviesti lietuvių sirgalius“, - sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, kuris drauge su LKF sporto ir renginių direktoriumi Tomu Rimkumi stebėjo rungtynes Didžiojoje Britanijoje.

Oficialiais duomenimis, rungtynes stebėjo 1012 žiūrovų. Ketvirtadalį jų sudarė nacionaline simbolika pasipuošę lietuviai.

Rezultatyviausiai mūsiškių gretose žaidė be klaidų atakavusi Kamilė Nacickaitė - jos sąskaitoje 16 taškų (2/2 dvit., 2/2 trit., 6/6 baud. met.). 15 taškų įmetė Vita Kuktienė, po 8 - Eglė Šulčiūtė ir Eglė Šikšniūtė, 6 - Santa Okockytė, 5 - Lina Aglinskaitė, 4 - Mantė Kvedaravičiūtė, po 2 - Gabrielė Gutkauskaitė ir Lina Pikčiūtė.

Per atrankos ciklą Manto Šerniaus treniruojamos auklėtinės tas pačias brites įveikė 81:61, dukart sutriuškino Makedonijos krepšininkes (108:66 ir 101:59) ir pasidalijo po pergale su Belgijos komanda (77:67 ir 81:91).

B grupės turnyro lentelė:

1.Lietuva5111
2.Didžioji Britanija4210
3.Belgija339
4.Makedonija066

Atrankos varžybose dalyvavo 22 komandos, suskirstytos į keturis pogrupius po keturias komandas, o dviejose grupėse kovojo po tris rinktines. Į Europos moterų krepšinio čempionatą, kuris 2015 metų vasarą vyks Vengrijoje ir Rumunijoje, pateko šešios pirmas vietas užėmusios komandos ir penkios geriausios antrosios ekipos.

Lietuvos krepšininkės iškovojo kelialapį į Europos čempionatą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)