Visos Eurolygos komandos bus patvirtintos birželio 25 dieną. Yra tik labai nedidelė galimybė, kad klaipėdiečiai nebus pakviesti į elitinį žemyno turnyrą, jei Eurolygos vadovai išdalys daug vardinių kvietimų.

O. Kurauskas portalui sportas.info teigė, kad komanda turbūt ir toliau žais VTB Vieningoje lygoje ir, aišku, LKL. „Neptūnas“ šį sezoną Vieningosios lygos B grupėje užėmė 8 vietą tarp 10 ekipų, bet vis tiek nepatyrė jokių finansinių nuostolių, dėl rusų dosnumo klaipėdiečių pajamos netgi viršijo išlaidas.

„Žaisti VTB Vieningoje lygoje, kur rungtyniauja daug stiprių komandų, mums naudinga. Tai lyg tramplinas mūsų klubui augti“, – sakė O.Kurauskas.

Norint garbingai kovoti Eurolygoje „Neptūnui“ reikės didinti biudžetą, kuris šį sezoną buvo tik apie 3 milijonus litų, kai tuo tarpu Kauno „Žalgirio – maždaug penkis kartus didesnis. Klaipėdos savivaldybė šį sezoną krepšinio ekipai skyrė tik 730 tūkstančius litų, o Kauno valdžia – apie 4 milijonus.

„Manau, rezervų didinti biudžetą yra. Turėtų keistis kai kurių rėmėjų, miesto valdžios požiūris į mus“, – samprotavo „Neptūno“ direktorius.

Portalas sportas.info pakalbino ir Klaipėdos komandos vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį, kuris pripažintas geriausiu šio sezono LKL strategu. Šis treneris ir toliau turėtų diriguoti „Neptūno“ krepšininkams.

– Treneri, kaip reagavote, kai sužinojote, kad žaisite Eurolygoje?

– Džiaugsmingai. Prieš sezoną apie Eurolygą net nesvajojome. Mūsų pagrindinis tikslas buvo pakovoti dėl prizinės vietos LKL čempionate. Eurolyga mums – didžiulis iššūkis.

– Su dabartine sudėtimi pajėgiausiame žemyno turnyre „Neptūnas“ turbūt nieko nenuveiktų?

– Manau, kad reikia išlaikyti komandos branduolį pasistiprinti 2-3 pajėgiais krepšininkais.

– Kurių pozicijų žaidėjų reikėtų labiausiai?

– Įžaidėjo ir vidurio puolėjo.

– Ar logiška jums būtų rungtyniauti trijuose frontuose? Juk labai realu, kad pristigs jėgų.

– Sunku pasakyti. Žinoma, būtų sudėtinga žaisti tiek daug rungtynių. Jei kovosime trijose lygose, tada reikės ilgo atsarginių žaidėjų suolo. Tokiu atveju gal reikėtų turėti ne dvylika, o, tarkim, keturiolika krepšininkų.

– Kurie žaidėjai šį sezoną nudžiugino labiausiai?

Martynas Mažeika, Edgaras Ulanovas, Marius Runkauskas, Valdas Vasylius, Vytautas Šarakauskas, Simas Galdikas, Justas Sinica, Mindaugas Girdžiūnas. Traumos sutrukdė atsiskleisti Arnui Butkevičiui.

– Ką veiksite vasarą?

– Neseniai buvau Lenkijoje, kur vyko trenerių seminaras. Ten skačiau dvi paskaitas. Liepos pradžioje su šeima skrisiu į Čikagą. Ten pamokysiu krepšinio paslapčių lietuvių studentus, moksleivius. Kartu už Atlanto ir pailsėsiu. Be to, pažadėjau, kad surengsiu keletą treniruočių Lietuvos moksleivių lygoje žaidžiantiems krepšininkams.