„Man, treneriui iš provincijos, kvietimas dirbti „Lietuvos ryte“ – nepaprastas įvertinimas. Priimu tai kaip iššūkį ir padarysiu viską, kad pateisinčiau su manimi siejamas Vilniaus klubo viltis“, - lrytas.lt sakė V. Šeškus.

Pasibaigusiame sezone „Lietuvos rytą“ pakaitomis treniravo net trys specialistai: vokietis Dirkas Bauermannas, kroatas Aleksandras Petrovičius ir Dainius Adomaitis. Bet komandos rezultatai nuvylė tiek sirgalius, tiek klubo vadovybę: vilniečiai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) po 16 metų pertraukos tenkinosi tik bronzos medaliais, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės turnyre liko antri, beviltišką pasirodymą Eurolygoje baigė jau po pirmo etapo, iš Europos taurės varžybų iškrito aštuntfinalyje, o VTB Vieningoje lygoje įstrigo pasiekę pusfinalį.

Įdomu, jog LKF taurės finale „Lietuvos rytą“ nuskriaudė būtent V. Šeškaus treniruojama Prienų „Tonybet“ ekipa.

Su Prienų klubu V. Šeškus į LKL prasimušė tik 2009-aisiais ir per penkerius metus spėjo dusyk pasipuošti bronzos apdovanojimais, debiutuoti Europos taurės turnyre ir laimėti LKF taurę.

„Akivaizdu, kad krepšinis keičiasi – tradicinis, sisteminis žaidimo braižas užleidžia vietą universalumui, kai bet kuris krepšininkas aikštėje gali atlikti pačias įvairiausias užduotis, - kalbėjo „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas. – Būtent tokio tipo klubai dominuoja aukščiausiame lygyje: Eurolygoje - Tel Avivo „Maccabi“, NBA – „San Antonio Spurs“. V. Šeškus turi savitą braižą, ir jis padarė Prienų komandą – žinoma, žemesniame lygyje – savotišku tokių klubų modeliu.“

Pažymima, kad kitą sezoną Vilniaus klubo biudžetas bus mažesnis nei įprasta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)