Prie keturių iš jų prisidėjo ir atakų organizatorius Tony Parkeris, kuris tapo daugiausiai čempionų žiedų NBA lygoje iškovojusiu europiečiu.

32 metų 188 cm ūgio prancūzas NBA čempionu tapo po septynerių metų pertraukos bei nepaprastai džiaugėsi šiuo pasiekimu.

„Tai ketvirtasis mano čempionų titulas. Tai – nuostabu. Kaip ir sakiau ekipos draugams, galiu pasakyti dar kartą, kad tai yra įsimintiniausias trofėjus. Praėjusiais metais pralaimėjome finale. Šeštame mače likus 28 sekundėms pirmavo 5 taškais, tačiau persvaros išsaugoti nesugebėjome. Tai buvo žiauru. Sporte gali būti sunkių momentų, tačiau būna ir džiugių. Būtent dabar mes džiaugiamės. Parodėme savo tvirtą ir nepalaužiamą charakterį. Po pralaimėjimo praėjusių metų finale vėl sugrįžome ir įveikėme tą pačią Majamio komandą. Neįtikėtina.

2012 metais pralaimėjome konferencijos finale Oklahomos „Thunder“ krepšininkams, 2013 metais – finale „Heat“ klubui. Ir pagaliau šiemet kėlėme į viršų čempionų titulą. Sportas – neįtikėtinas. Tu stengiesi suvokti, tačiau niekada nežinai, ar laimėsi. „Spurs“ – lyg Prancūzijos rinktinė. Kas galėjo pamanyti, kad praėjusiais metais tapsime Europos čempionais? (finale prancūzai 80:66 nugalėjo Lietuvos rinktinę – DELFI).

Tai ir yra visas sporto grožis. Kiekvienose rungtynėse stengėmės žaisti savo žaidimą, stengėmės, kovojome. Svarbu buvo tai, kad laimėjome dvejas rungtynes išvykoje. Tai buvo galbūt geriausi mūsų pasirodymai istorijoje, tačiau nebuvo lengva tai padaryti prieš dukart iš eilės titulą laimėjusią ekipą.

Pasakiau Timui Duncanui ir Manu Ginobili, kad pateksime į istoriją. Sunku žodžiais apsakyti, ką reiškia ketvirtasis trofėjus. Kai pažiūriu į krepšininkus, iškovojusius keturis čempionų žiedus, sąrašas yra labai trumpas. Sunkiai galiu dabar suvokti, kad tarp šių puikių žaidėjų yra ir mano pavardė. Per karjerą mačiau ir išgyvenau įspūdingų momentų. Kiekvienu mėgaujuosi ir džiaugiuosi.

Kalbant apie Borisą Diaw, labai džiaugiuosi dėl jo, nes tai pirmasis jo čempiono titulas. Jis turėtų būti pakvaišęs dėl to, nes pirmasis trofėjus – visuomet ypatingas. Mes kartu užaugome, svajojome apie NBA, mokėmės vienoje klasėje. Per vienerius metus iškovoti Europos pirmenybių auksą ir tapti NBA čempionu kartu su vaikystės draugu – neįtikėtina. Niekada net nesvajojau apie tokią savo karjerą. Tiesiog mėgaujuosi ja“, – įspūdžiais dalinosi T. Parkeris.

NBA finalo serijos metu atakų organizatorius per vidutiniškai 35 minutes rinkdavo po 18 taškų (49 proc. dvit., 42 proc. trit., 75 proc. baud.), po krepšiais sugriebdavo 0,4 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 4,6 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą.