Beveik visą vasarą truksiančio turnyro nugalėtojai paaiškės rugpjūčio mėnesio antroje pusėje. Prognozuoti turnyro, kuris vyksta šilčiausiu metų laiku, eigą nepaprastai sunku, tačiau oficialus turnyro tinklapis krepsinistau.lt, norėdamas turnyro kovas stebėsiančius žiūrovus bei į aikštelę išbėgsiančius krepšininkus supažindinti su visomis dalyvių komandomis, pristato grupių varžybų prognozes.

Komandos turnyrą pradės suskirstytos į tris grupes, keturios geriausias komandos kovą pratęs atkrintamose varžybose. Tarp 22 komandų, jau išsirikiavusių prie starto linijos, yra įvairaus pajėgumo kolektyvai. Vieni savo istorijos puslapiuose turi jau nemažai šlovingų įrašų, kiti viską pradės nuo švaraus balto lapo, į kurį norės įrašyti tik pergales vėliau priminsiančius įrašus.

Todėl įdomių kovų neturėtų trūkti, nors turnyro laikas byloja, kad daugelis žaidėjų turėtų gyventi atostogų įspūdžiais. Vietą atkrintamose varžybose iškovos tik 12 komandų, dar mažiau – vos trys – ant kaklo užsikabins medalius. Tačiau nusivilti neturėtų niekas, nes „Vasaros taurės 2014“ varžybos daugeliui turėtų tapti puikiu laiko praleidimu bei galimybe palyginti savo jėgas su žaidėjais, kuriems 2013-2014 metų sezoną pavyko iškovoti ne vieną apdovanojimą Lietuvos ir Vilniaus miesto lygose.

„A“ grupėje varžysis galingą sudėtį surinkusi „BC Medelyno“ komanda, turnyro debiutantai „Judam“, „BC Afterparty“ bei „BC Pagiriai“, praėjusią vasarą jau savo jėgas išbandę „BC Versus“ veteranai bei „KK Riešės“ jaunimas bei jau ketvirtą vasarą iš eilės „Tores“ komanda, skaičiuojanti jau 7 gyvavimo metus. Daugelis sakys, kad šioje grupėje favoritas yra akivaizdus, tačiau nemaža konkurencija tarp likusių 7 komandų leidžia šiai grupei klijuoti labiausiai nenuspėjamos etiketę.

Jei pagal išankstines įžvalgas favoritus galima nuspėti nesunkiai, tai, kaip toliau išsidėstys komandos, prognozuoti labai sunku. „BC Afterparty“, „WTST“ ir „KK Riešė“ lyg ir turėtų pasidalinti 2-4 vietas sunkiausiai nuspėjamoje grupėje, tačiau vienas kitas pralaimėjimas iš pažiūros silpnesnėms komandoms šioms trims ekipoms gali labai apsunkinti padėtį „A“ grupėje ir net priartinti turnyro pabaigą ankščiau nei startuos atkrintamos varžybos.

„BC Versus“ bei „Tores“ krepšinyje nėra nauji kolektyvai, jų sukaupta patirtis ir nuolatinis noras kovoti iki pabaigos tikrai gali įnešti labai daug chaoso šios grupės turnyrinėje lentelėje. Tą patį padaryti gali ir dvi visiškai naujos ir prieš šį turnyrą suburtos komandos „Judam“ ir „BC Pagiriai“, tačiau ir vieniems, ir kitiems gali trūkti susižaidimo kovojant su ilgiau gyvuojančiomis „Tores“ ir „BC Versus“ komandomis, o norint prasibrauti tarp keturių geriausių grupėje, matyt, koją kaišios ir tokie faktoriai kaip centimetrų trūkumas ir mažesnis lygiaverčių žaidėjų skaičius sudėtyje.

„B“ grupės varžybas su mažais nukrypimais greičiausiai galima būtų pavadinti jaunimo čempionatu, čia savo jėgas išbandys savo sudėtyse nemažai jau krepšinyje pasiekusių talentų turinčios „Sanarių“, „Platinum 94” ir „KK Maidano“ komandos, jiems niekuo nenusileisti bandys „BC Sparta“, kuri, nors į komandos sudėtį įtraukė kelis labai patyrusius žaidėjus, daugiausiai remsis Širvintų rajono jaunimu. „B“ grupėje taip pat išvysime naujai susibūrusį „BC Easy Shot“ kolektyvą, šį sezoną „Vilniaus krepšinio lygos“ (VKL) rengiamuose „C“ lygos ir „Pavasario čempionatuose“ jau jėgas išbandžiusią „Meridiano“ komandą bei dar nė vieno „Vasaros taurės“ finalinio ketverto per dvi vasaras nepraleidusią „Brolių Šaunuolių“ komandą, kuriai pernai pavyko nustebinti daugelį ir tikriausiai net pačiai save užimant labai garbingą trečią vietą.

Dėl antros pozicijos arši kova vyks tarp „Platinum 94” ir „KK Maidano“ komandų, kurios likusias grupės komandas pranoksta ne tik ūgiu, bet ir greičiu.

„BC Easy Shot“ ir „Meridiano“ komandos, norėdamos užimti 4 vietą grupėje ir patekti į aštuntfinalį, turės ne tik visus nustebinti, tačiau ir pranokti save, nes jų laukia tikrai popieriuje geresnes sudėtis turintys varžovai, kurie šias ekipas pranoksta daugeliu aspektų, o svarbiausias iš jų yra ūgis.

Į „C“ grupę burtai suvedė tiek „Vasaros taurėse“, tiek „Sekmadienio krepšinio lygoje“ jau ne pirmus metus skaičiuojančias „KK Reaktoriaus“ ir „Fabinių“ ekipas bei net penkias šio turnyro debiutantų komandas: „Blue Bridge“, „KK Avedus“, „Sietuvą 23”, „Startą“ bei į turnyro kovas „įsiveliančius“ svečius iš Druskininkų „SK Raja“.

Gana įdomiai įvykiai turėtų klostytis „C“ grupėje, kurioje „Sekmadienio krepšinio lygos“ trečios vietos laimėtojus „KK Reaktorių“ galima įvardinti kaip pagrindinius pretendentus užimti pirmą vietą. Visgi amžini favoritai komandos istorijoje dar nėra iškovoję nė vieno čempionų titulo, o „Vasaros taurėse“, priešingai nei „Sekmadienio krepšinio lygoje“, dalyvaudami trijuose turnyruose nė karto nepateko į finalinį ketvertą, nors turėjo pajėgią sudėtį. 2011 ir 2012 metais ketvirtfinaliuose kritusi komanda pernai pasiekė dugną, juos iš kovos dėl medalių jau aštuntfinalyje pašalino „Olimpas“, įveikdamas favoritais laikytą „KK Reaktoriaus“ komandą 60:51.

Rimtai popieriuje atrodo prieš „Vasaros taurės 2014” turnyro startą ir „Fabinių“ komanda, tačiau Egidijaus Mežeikos vadovaujama komanda, kokiame turnyre bežaistų, dažniausiai pasirodo prasčiau nei leidžia galimybės.

Atotrūkis tarp „KK Reaktoriaus“, „Fabinių“ ir likusių penkių „C“ grupės komandų yra tikrai matomas. Daugiausiai šansų užimti poziciją už šių komandų nugarų turi „Sietuva 23“ komanda.

Likusios komandos „Blue Bridge“, „SK Raja“, „KK Avedus“ ir „Startas“ yra visiškai nežinomos Vilniaus krepšinio mėgėjams arba žinomos labai nedaug.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją