Jei vienas rinktinės lyderių pasinaudos Bruklino „Nets“ klubo pasiūlymu išmėginti save Vasaros lygoje, laiku prisidėti prie J. Kazlausko treniruočių jis nespės. Varžybos, kuriose bandomi mažiau pasireikšti gaunantys arba sutarčių su NBA klubais neturintys krepšininkai, Orlande (JAV) vyks liepos 5-11 dienomis, o pirmoji rinktinės stovykla Palangoje prasidės liepos 7 d.

Bet dėl kelių dienų, kurias pavėluoti gali M. Kalnietis, J. Kazlauskas problemos nedaro.

„Jei jis žais Vasaros lygoje ir viena kita diena susikirs, nieko tokio. Jis juk ne dėl atostogų vėluos, o žais krepšinį varžybose, bus pasiruošęs“, – sakė treneris.

Kitokios J. Kazlausko reakcijos prieš metus sulaukė Joną Valančiūną į rinktinę delsęs išleisti Toronto „Raptors“ klubas. Primename, kad tąkart po pasirodymo Vasaros lygoje vidurio puolėjas turėjo dar daugiau nei savaitę sportuoti individualiai anapus Atlanto, o J. Kazlauskas tokį „Raptors“ elgesį pavadino arogantišku.

Tuo tarpu M. Kalniečio norą pademonstruoti savo gabumus NBA klubų atstovams Lietuvos rinktinės vairininkas vadina sveikintinu ir teigia jį palaikantis.

„Mantas yra iš tų, kurie visada pasiruošę žaisti už rinktinę. Kad jis veržiasi į NBA – labai šaunu, reikia palaikyti jo siekius“, – sakė J. Kazlauskas.

Krepšininkų, kviečiamų ruoštis Ispanijoje vyksiančioms pasaulio pirmenybėms, sąrašo jis dar nėra paskelbęs, bet dėl M. Kalniečio nekyla jokių abejonių. Vis dėlto ar jame bus ir visi kiti patyrę krepšininkai, pernai tempę Lietuvos ekipą Europos čempionate, J. Kazlauskas kol kas nesako.

„Jonui Mačiuliui sezonas Graikijoje tik ką baigėsi, dabar jis konsultuosis su gydytojais, todėl kol kas jo situacijos negaliu plačiau pakomentuoti. Klube vis dar žaidžia ir Linas Kleiza, tebevyksta Lietuvos čempionatas. Kai sezonas baigsis, glaudžiau bendrausime su gydytojais ir matysime tikrą vaizdą“, – kalbėjo specialistas.

Primename, kad planetos pirmenybes lietuviai pradės Gran Kanarijoje. D grupėje taip pat varžysis Angolos, Pietų Korėjos, Slovėnijos, Meksikos ir Australijos krepšininkai. Čempionatas Ispanijoje vyks rugpjūčio 30 – rugsėjo 14 dienomis.

Pasiruošimą rinktinės kandidatai pradės liepos 7 d. Palangoje, vėliau stovyklaus Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje ir Klaipėdoje. J. Kazlausko auklėtinių taip pat laukia išvykos į Suomiją ir Slovėniją, o paskutinė stovykla prieš planetos pirmenybių startą rugpjūčio 24-27 dienomis bus surengta Kroatijoje.

Per du mėnesius ekipa sužais 14 kontrolinių susitikimų, iš kurių devyni vyks Lietuvoje. Tarp lietuvių varžovų: Latvija, Gruzija, Ukraina, Suomija, Australija, Graikija, Naujoji Zelandija, Slovėnija, Brazilija, Iranas ir Kroatija.

Prieš ketverius metus Turkijoje surengtame pasaulio čempionate Kęstučio Kemzūros treniruojama Lietuvos rinktinė laimėjo bronzos medalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)