Vyriausiasis „Neptūno“ treneris Kazys Maksvytis plačiai šypsojosi – jo auklėtiniai sugebėjo dar kartą nutildyti skeptikus ir iškovojo puikią pergalę, nors ir krepšininkų jėgos senka.

„Noriu pasidžiaugti pergale ir savo komandos žaidimu. Šaunuoliai vyrai, kad nenuleido rankų. Klaipėdiečiai įsitikino, jog „Neptūnas“ yra ta komanda, kuri kovoja iki pabaigos. „Žalgiris“ norėjo pabaigti sezoną, bet džiaugiuosi, kad pavyko išgelbėti seriją. Jėgos senka ne tik mums, bet ir „Žalgiriui“. Rezultatas jau yra geras, bet bandysime kovoti toliau“, – džiaugėsi strategas.

– Turėjote tikslą sugadinti šventę kauniečiams?

– Turėjome tikslą ne tik sugadinti šventę, bet iškovoti pergalę. Bijojau, kad komanda nepasiduotų. Nėra lengva žaisti prieš tokią komandą kaip „Žalgiris“. Nereikia pamiršti, jog rungtyniaujame prieš gerą ekipą.

– Kiek rimta Mariaus Runkausko trauma?

– Kol kas matosi, kad jam yra stiprus sumušimas. Ar tik paprastas sumušimas, ar nugaros trauma, kol kas neaišku.

– Valdas Vasylius negalėjo žaisti visa jėga?

– Vasylius žaidė tiek, kiek galėjo. Džiaugiuosi, kad padėjo.

– Šį kartą vėl galite sakyti, jog nutildėte skeptikus?

– Taip, šį kartą užtildėme tuos skeptikus, kurie sakė, jog „Neptūnas“ finalo serijoje iškovos tik vieną pergalę. Penktadienį bandysime užtildyti tuos, kurie sakė, jog klaipėdiečiai gali laimėti tik du sykius.

– Vėl jūsų žaidėjas gavo techninę pražangą...

– Techninė pražanga yra labai blogai. Galima diskutuoti dėl pražangų, bet tai neturi virsti technine pražanga. Tai leido varžovams pelnyti lengvus taškus, bet gerai, jog viskas baigėsi laimingai.