„Beobasket“ vadovas Miško Ražnatovičius puikiai žinomas daugeliui Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos gerbėjų, kadangi šios agentūros klientai – tiek krepšininkai, tiek treneriai – pastaraisiais metais nuolat papildo sostinės klubą.

Aleksandras Trifunovičius, Aleksandras Džikičius, Ivanas Jeremičius, Sharonas Druckeris, Andreas Glyniadakis, Milko Bjelica, Dejanas Borovnjakas, Cemalis Nalga, Predragas Samardžiskis, Nemanja Nedovičius, Milenko Tepičius, Aleksandras Rašičius, Leonas Radoševičius, Tomislavas Zubčičius, Dejanas Ivanovas, Branko Milisavljevičius, Khalidas El-Aminas, Jerry Johnsonas, Darrelas Mitchellas, Bradas Newley – dvi dešimtys M. Ražnatovičiaus klientų trumpiau ar ilgiau atstovavo „Lietuvos rytui“.

Dar du Belgrade įsikūrusios agentūros pasiūlyti žaidėjai – Stevanas Jelovacas ir Omaras Cookas – Vilniaus ekipoje rungtyniauja šiuo metu. Be to, Kauno „Žalgiryje“ yra žaidę Oliveris Lafayette'as, Ratko Varda ir Bobanas Marjanovičius, „Šiauliuose“ – Derrickas Low.

„Beobasket“ krepšininkų sąrašuose esama ir lietuviškų pavardžių: Denisas Krestininas, Tautvydas Jodelis, Laurynas Beliauskas. Tuo, kad jų būtų daugiau, rūpinasi S. Mostavičiūtė.

„Esu skautė ir „Beobasket“ atstovė Baltijos šalyse. Mano pareigos panašios į agento. Malonu, kad vis daugiau žaidėjų pasitiki manimi. Aš ieškau talentų, seku juos ir įsitikinusi, kad radau tinkamą, įkalbu jį pasirašyti sutartį su „Beobasket“. Žinau, kad moteris, atliekanti tokį darbą, daugeliui atrodo neįprastai. Bet juk aš iš Lietuvos! Į šią profesiją investavau daugybę valandų, tai – mano gyvenimas. Miško manimi patenkintas ir aš esu motyvuota stengtis dar labiau“, – eurohoops.net pasakojo S. Mostavičiūtė.

Praeityje JAV gyvenusi ir krepšinį žaidusi mergina vėliau Kingstono universitete Londone baigė sporto mokslo ir verslo studijas, o grįžusi į Lietuvą savanoriavo 2011 metų Europos čempionate bei žemyno jaunimo pirmenybėse. Nauja darbo perspektyva S. Mostavičiūtei atsivėrė susipažinus su M. Ražnatovičiumi.

„Parašiau jam elektroninį laišką, papasakojau apie savo patirtį ir pasisiūliau padėti dirbant Baltijos valstybėse. Jis atsakė tokio žmogaus ieškojęs jau daugelį metų. Pažįstu daug Serbijos krepšininkų, kadangi buvau jų komandos atašė Europos čempionate, moku daug užsienio kalbų, esu komunikabili ir išmanau Lietuvos krepšinio rinką – gal dėl to Miško suteikė man šansą“, – apie savo karjeros agentūroje pradžią kalbėjo S. Mostavičiūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)