Vis dėlto ketvirtfinalyje „Šiauliai“ po dramatiškos serijos turėjo pripažinti iki didžiojo finalo nukeliavusio Klaipėdos „Neptūno“ pranašumą. Apie praėjusį sezoną ir kokius ateities kontūrus dėlioja klubas „LKL dienoraštis“ kalbino „Šiaulių“ klubo direktorių Adomą Klimavičių.

– Šiaulių komanda sezoną LKL baigė ketvirtfinalyje, kai pralaimėjo „Neptūnui“. Ar dar jaučiamas apmaudas, kad ne jūs, o klaipėdiečiai nukeliavo iki finalo?

– Kaip sakoma, kodėl gėlė žiūri į saulę ir nemato pavėsio. Čia sportas ir ne nuo mūsų vienų priklauso likimas. Matyt, čia kaip toje dainoje – reikia prisijaukinti fortūną. Turėjome tikrai gerą komandą, džiaugiuosi trenerio G. Petrausko darbu ir tik laimės ketvirtfinalyje pritrūko.

– Daugelis ekspertų ir krepšinio trenerių gyrė, kaip galingai „Šiauliai“ užbaigė reguliarųjį sezoną. Ar yra tikslų išlaikyti branduolį žaidėjų, su kuriais kitais metais gal pasisektų labiau.

– Tie krepšininkai pajuto kraujo skonį, o jų agentai panoro daugiau užsidirbti, todėl užkėlė kainas. Žaidėjai nori 2-3 kartus didesnių algų, o žaidimas kažin ar tiek kartų bus geresnis.

– Kaip klubo vadovai vertina praėjusį „Šiaulių“ sezoną?

– Pagal savo biudžetą, nenorėčiau tikslinti, koks jis buvo, pasirodėme pagal savo galimybes ir užėmėme tinkamą vietą. Trūko tik sportinės laimės. Bet sunku spėlioti, kaip būtų viskas vykę. Gal būtume pusfinalyje pralaimėję Prienų krepšininkams. Tačiau džiaugiamės, kad Šiaulių žiūrovai grįžo į areną, o rėmėjai liko patenkinti mūsų žaidimo kokybe.

– Klubas jau ko gero pradėjo braižyti kito sezono kontūrus. Kokie jie bus?

– Nežinome, kaip pasibaigs Lietuvos čempionatas, kiek Lietuvos komandos gaus vietų Eurolygoje ir Europos taurės turnyre. Tačiau mums kyla noras po 3 metų vėl dalyvauti kažkuriame tarptautiniame turnyre. Dar sunku įvardyti, kuriame, tačiau tikrai to sieksime.

– Svarų indėlį šiemet į ekipos žaidimą įnešė legionieriai. Koks jų likimas komandoje? Gal su kai kuriais norima pratęsti sutartis?

– Norėtume su visais pratęsti, bet jie užsiprašė daug pinigų, o tie, kurie neužsiprašė, nelabai kam reikalingi. Laukiame, kol bus gyvesnė žaidėjų rinka. Pavyzdžiui, T. Leslie's nori brautis į NBA. Jis ketina dalyvauti „Vasaros lygoje“.

Vis dėlto į bendrą komandos sėkmę didelį indėlį įnešė treneris G. Petrauskas. Jis buvęs JAV, gerai pažįsta amerikiečius, puikiai kalba angliškai, moka su jų krepšininkais būti ir draugu, ir vedliu į pergales. Gal dėl to mums sekasi rasti gerų JAV žaidėjų.

– Kai kurios LKL komandos finansine prasme šiemet sunkiai sudūrė galą su galu. Kaip sekėsi „Šiauliams“?

– Negalime sakyti, kad klubas 100 procentų su visais atsiskaitęs, bet situacija gerėja. Anksčiau laiko baigėsi čempionatas, bet nenorime niekam likti skolingi. Čia mano toks kredo ir visi tai žino, kad ką esame pažadėję, turime įvykdyti.

Gal tai viena iš priežasčių, kodėl klubui sekasi prisivilioti pigesnių legionierių. Juk daugelis buvusių ir būsimų krepšininkų tarpusavyje pasikalba. Vyrauja nuomonė, kad šiauliečiai – žodžio žmonės.

– Laukia BEKO LKL vadovų sprendimas, kiek komandų kitą sezoną turėtų žaisti lygoje. Kokia jūsų nuomonė?

– Manau, jei „Mažeikių“ komanda turės salę, jie nusipelnė žaisti LKL. Prarandame potencialius žiūrovus, jei į Šiaulius „Žalgiris“ ar „Lietuvos rytas“ atvyksta tik kartą per sezoną. Dėl to būna sunkiau išlaikyti areną. Manau, kuo mažiau komandų žaistų LKL, tuo būtų geriau.

Aš už tai, kad „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ taip pat žaistų 4 ratų sistema. Mes ir taip jiems daug metų nuolaidžiavome.