Be to, kai prisideda sėkmė, žmonės nori ją paliesti ir švęsti kartu“, – pokalbį „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ pradėjo Klaipėdos „Neptūno“ direktorius Osvaldas Kurauskas.

– Kai kalbėjome prieš keturis mėnesius, minėjote, kad Lietuvos krepšinio lygoje (BEKO LKL) jus tenkintų ketvirtoji vieta. Ar iš tikrųjų, jums to būtų užtekę?

– Matant kas darosi paskutinius keletą metų, kai „Šiauliai“ bando grįžti į savo olimpą, Pasvalys deda didžiules pastangas, kad iškovotų medalius, keletą metų stabiliai žaidžia Prienai. Apskritai, kai šių metų čempionatas toks nenuspėjamas, tikėtis to, ką mes pasiekėme, turbūt niekas nebūtų drįsęs.

Todėl prieš sezoną mes buvome išsikėlę sau tikslą būti ketvertuke. Džiaugiamės, kad pavyko tikslą ne tik pasiekti, bet jį ir viršyti. Dabar kai pagalvoji, kad jei kas prieš keletą metų būtų apie tai prakalbęs, tai iš jo būtų pasijuokta ir jis būtų palaikytas neadekvačiu žmogumi.

– O jūs pats būtumėt pasijuokęs?

– Kai prieš ketverius metus atėjau į „Neptūną“, sakiau, kad reikia dirbti kryptingai, žingsnis po žingsnio stiprinti komandą ir po trijų metų būti tarp keturių stipriausių komandų ir kovoti dėl medalių.

Turėdami tokį planą, mes jo siekėme, o dabar galime pasidžiaugti, kad ir planas, ir vizija yra įgyvendinti.

– Teko skaityti, kad „Švyturio“ arenoje dedamos papildomos kėdės. Sakykit, ar stipriai padidės galimybė išvysti finalo rungtynes?

– Taip, kaip būna Graikijoje, kur arena talpina 10 tūkstančių, o rungtynes stebi 15 tūkstančių – nebus. Pas mus yra saugumo reikalavimai, be to padėti labai daug tų kėdžių tiesiog nėra kur. Yra padėtos penkiasdešimt kelios kėdės nulinėje eilėje, visiškai prie parketo.

– Sakykite, ar jūs pats tikėjotės, kad papildomų kėdžių prireiks?

– Anksčiau būdavo taip, kad į rungtynes su „Žalgiriu“ žmonės susirenka tam, kad galėtų pažiūrėti, galbūt paliesti jų žvaigždes bei paprašyti autografo. Daugelio mintys sukdavosi apie tai, kaip nepralaimėti 20-30 taškų skirtumu. Šiemet mums net pavyko prieš „Žalgirį“ laimėti, tad visi laukia intrigos, papildomai sukeldami ažiotažą. Tikėjomės, kad susidomėjimas bus didelis, tačiau, kad jis bus toks nežmoniškas, kai per pirmąją pardavimų dieną buvo parduoti 2000 bilietų, ne.

– Prieš rungtynes bus pagerbti Eurelijus Žukauskas ir Arvydas Macijauskas, kurių marškinėliai bus pakelti į arenos palubes. Kodėl apskritai buvo sugalvota tokia idėja?

– Klubas skaičiuoja penkiasdešimtus gyvavimo metus, todėl ir nusprendėme, kad reikia pagerbti savo iškiliausius žaidėjus, kurie išgarsino klubą tarptautiniu mastu. Visi pasižiūri, kur žaidėjas gavo pagrindus, o tai yra svarbiausia profesionalo karjerai.

Tiek Eurelijus, tiek Arvydas yra mūsų didieji flagmanai, kurie žinomi bet kurioje šalyje, kurioje yra domimasi krepšiniu. Iš šių žmonių bet kuriam dar daug ko reikia pasimokyti, tad taip ir kilo mintis, kad tokius žmones pagerbti yra labai svarbu.

* * *

Primename, kad pirmųjų LKL finalo rungtynių pradžia – ketvirtadienį 18 val. 40 min.