Pergalingą dvitaškį metimą likus žaisti 2.4 sek. pataikė Martynas Mažeika. Verta pažymėti, kad būtent jo metimas iš po krepšio likus žaisti 3 sek. padovanojo „Neptūnui“ pergalę ir pirmoje dvikovoje (78:77).

Klaipėdiečiai LKL finale susitiks su čempiono titulą ginančiu Kauno „Žalgiriu“, o „TonyBet“ kausis dėl bronzos su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Tai bus pirmasis finalas po 15 metų pertraukos, kuomet jame nežais du šalies grandai.

Pirmosios finalo serijos iki keturių pergalių rungtynės bus žaidžiamos gegužės 22 dieną Klaipėdoje.

Rungtynių eiga:

Susitikimą sėkmingiau pradėjo prieniškiai, kurie po Artūro Valeikos ir Mindaugo Lukauskio dvitaškių metimų išsiveržė į priekį, tačiau čia pat „Neptūnas“ atsakė dviem tolimais šūviais (6:4). Kol „TonyBet“ strigo puolime, iniciatyvos ėmėsi Edgaras Ulanovas, pelnęs 8 taškus iš eilės ir padidinęs šeimininkų persvarą (14:7). Svečius tempęs Martynas Linkevičius neleido uostamiesčio komandai nutolti – 19:14.

Galingiau antrą kėlinį pradėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai po Tyrone'o Brazeltono tritaškio įgijo jau dviženklį pranašumą (24:14). Šešis taškus iš eilės pelnę Vaidas Čepukaitis sušvelnino skirtumą (26:20). Netrukus vėl spurtavęs „Neptūnas“ susikrovė rekordinę persvarą (35:22). Po Virginijaus Šeškaus paprašytos minutės pertraukėlė prieniškiai pelnė keturis taškus be atsako ir šiek tiek pagerino savo situaciją – 37:28.

Prabėgus trims minutėms trečiame ketvirtyje klaipėdiečiai vėl susigrąžino 13 taškų persvarą (46:34), tačiau „TonyBet“ gretose lyderio vaidmens ėmė M. Lukauskis, kuris pelnė 12 taškų iš eilės ir sugrąžino intrigą (49:45). Prieš lemiamą ketvirtį „Neptūnas“ priekyje tik 3 taškais – 55:52.

Žaidimo ritmą pajutusi „TonyBet“ ekipa likus žaisti 7 minutes susigrąžino pranašumą, o tritaškį smeigęs L. Kisielius jį padidino iki 4 taškų (57:61). Aktyviai savų sirgalių palaikomi klaipėdiečiai po Valdo Vasyliaus dvitaškio išlygino rezultatą (64:64). Taškas į tašką vykusioje dvikovoje prieniškiai persvarą išlaikė sėkmingai atakuodami iš toli, tačiau „Neptūnas“ vis alsavo į nugarą (71:72). V. Čepukaitis laisvas nepataikė iš po krepšio, o tuo pasinaudojęs Vytautas Šarakauskas išvedė šeimininkus į priekį (73:72). M. Lukauskis prametė abu baudų metimus, tačiau atsikovojo kamuolį ir pelnė du taškus (73:74; 18.5 sek). Likus žaisti 2.4 sek. iš vidutinio nuotolio pataikęs Martynas Mažeika atvėrė „Neptūnui“ kelią į LKL finalą – 75:74.

Klaipėdos „Neptūnas“ 75:74 (19:14, 18:14, 18:24, 20:22) Prienų „TonyBet“ - serija 2:0

„Neptūnas“: Vytautas Šarakauskas (5/9 dvit., 2/5 trit., 10 atk. kam.) ir Edgaras Ulanovas (6/7 dvit.) po 16, Valdas Vasylius 12 (9 išpr. praž.), Martynas Mažeika 11 (6 rez. perd.), Tyrone'as Brazeltonas 8 taškai.

„TonyBet“: Mindaugas Lukauskis 17 (9 atk. kam., 9 rez. perd.), Laimonas Kisielius 16 (4/9 trit.), Žygimantas Janavičius 15 (4 per. kam., 5 kld.), Vaidas Čepukaitis 12, Martynas Linkevičius 10 taškų.

Reguliariajame sezone Kazio Maksvyčio auklėtiniams nepavyko nugalėti „TonyBet“ nė karto. Prienuose šeimininkai laimėjo 71:63, o Klaipėdoje paskutinę reguliariojo sezono dieną „TonyBet“ šventė pergalę rezultatu 83:81.

Martynas Mažeika („Neptūno“ komandos kapitonas): „Ši serija buvo labai sunki, džiaugiamės, kad laimėjome. „Neptūnas“ yra vertas šios pergalės ir LKL finalo. Nesureikšminu paskutinio metimo, svarbiausia, kad mes laimėjome. Šiandien prieš varžybas kalbėjau su šeimyna, sakiau, kad nenoriu pergalės ar pralaimėjimo vieno taško skirtumu, tačiau vėl būtent taip įvyko. Dabar sakau: svarbiausia, kad laimėjome. Esame LKL finale. Vau... Džiaugiuosi... Tai ilgai laukta diena... Švęsti dar negalime, dar laukia sunkus finalas su „Žalgiriu“. Negalime sustoti, kol kas gerai einasi, tad kodėl nepabandžius tapti LKL čempionais. Negaliu pažadėti, kad laimėsime, tačiau lengvai pergalės neatiduosime.“

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Džiaugiuosi iškovota pergale. Dar ir dabar nesitiki, kad mes jau LKL finale. Gal prieš sezoną buvo tokių slapčiausių svajonių, bet šiandien jos išsipildė. Tai nepaprastai džiugi diena. Mes užsigrūdinome, mokame žaisti rungtynių pabaigas, per sezoną sužaidėme net šešioliką rungtynių, kurios baigėsi 1-3 taškų skirtumu. Sporte taip būna: sekasi stipriausiems. Pasibaigus rungtynėms, kai atsistojau, ir peržvelgiau arenos tribūnas, nebuvau dar matęs tiek žiūrovų, tokio palaikymo, atmosferos, džiaugsmo... Kai taip sirgaliai mus palaiko, norisi tik dar labiau kovoti ir stengtis ne ką prasčiau pasirodyti ir LKL finale. Džiugu, kad klaipėdiečiams suteikėme gerų emocijų. Gerai, kad LKL finale turėsime aikštės pranašumą, kadangi „Žalgiris“ LKL reguliariajame čempionate liko ketvirtas, o mes – treti.
Turbūt tik paskutinis beprotis ir akiplėša gali tikėtis „Žalgirį“ per sezoną įveikti septynis kartus.
Bet mes tuo tikime, tad dar nesinori švęsti ir atsipalaiduoti. Dar laukia rimta kova. Mes jau šį sezoną „Žalgirį“, įskaitant ir Vlado Garasto taurės turnyrą, įveikėme tris kartus. Kodėl gi nepabandžius to pakartoti?.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)