„Tikimės, kad su nauju prezidentu „FIBA Europe“ skirs daugiau dėmesio krepšinio plėtrai Europoje ir nacionalinėms federacijoms“, - sakė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

Lietuvos krepšinio federacijai „FIBA Europe“ generalinėje asamblėjoje atstovavo A. Sabonis ir M.Špokas. Tačiau balsuojant dėl „FIBA Europe“ prezidento balso teisę turėjo tik A. Sabonis.

„FIBA Europe“ rinko naują prezidentą, nes pernai netikėtai mirė šiai organizacijai vadovavęs islandas Olafuras Raffnsonas. Laikinai organizacijai vadovavo belgas Cyrielas Coomansas.

57 metų turkas, vadovaujantis Turkijos krepšinio federacijai, rinkimuose nugalėjo kitą pretendentą – makedoną Danielį Dimevskį.

Turkijos atstovas buvo laikomas favoritu dėl patirties, didesnio autoriteto ir platesnių finansinių galimybių. Savo varžovą jis įveikė didele persvara – 40 balsų prieš 8.

Beje, makedonas D. Dimevskis nepateko į „FIBA Europe“ valdybą. Tačiau joje bus M. Špokas.

„Malonu, kad Europos kolegos parodė pasitikėjimą. Dirbsime kaip viena komanda, bendromis jėgomis“, - sakė M. Špokas.

Iš Baltijos šalių į „FIBA Europe“ valdybą taip pat pateko Latvijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Edgaras Šnepsas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)