Su šiuo ilgamečiu treneriu kalbėjome ne tik apie Pasvalio ekipos pasirodymą, tačiau ir apie šio vakaro rungtynes tarp „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ bei kitą pusfinalį.

„Pieno žvaigždės“

„Komanda visą sezoną žaidė banguotai, tačiau į pabaigą žaidimas gerėjo ir komanda demonstravo tai, ką galėjo. Buvo nugalėtas ir „Neptūnas“, ir Prienai, ir „Lietuvos rytas“. Tačiau baigėsi reguliarusis sezonas, o gavome tai, kas mus sunervino. „Žalgirio“ pralaimėjimas „Lietuvos rytui“ Kaune mums pakenkė – dėl patekimo į pusfinalį privalėjome kautis su žalgiriečiais.

Iš tikrųjų, tikėjomės, kad ketvirtfinalyje būsim suvesti su „Neptūnu“. Mums tai būtų geras varžovas, nes reguliariajame sezone Klaipėdoje pralaimėjome laimėtas rungtynes, o Pasvalyje – nugalėjome nesunkiai. Tikiesi vieno, o gavosi kitaip. Sportas yra sportas.

Dabar galvojame, kaip išlaikyti komandą, kuri kitą sezoną būtų viena pirmaujančių LKL. Kas liks iš komandos, kol kas per anksti kalbėti, pavardžių dar nekonkretizavome“, – „Žinių radijo“ laidoje „LKL dienoraštis“ kalbėjo R. Endrijaitis.

„Lietuvos rytas“ – „Žalgiris“

„Žiūrint į tai, kad Kauno „Žalgiris“ turi vietą Eurolygoje, o „Lietuvos rytui“ tik laimėjus, atsiveria kelias į ją, aišku, kad vilniečiams iš psichologinės pusės bus sunkiau. Iš kitos pusės, manau, kad šiandien „Siemens“ arenoje bus daug žmonių, kurie turėtų išjudinti „Lietuvos ryto“ krepšininkus, kad nebūtų taip, kaip Kaune, kur vilniečiai iškart atidavė iniciatyvą ir reikalai praktiškai buvo išspręsti dar pirmame kėlinyje. Manau, kad šiandien bus labai įtempta kova. Kas laimės, tas ir bus LKL čempionas.“

„TonyBet“ – „Neptūnas“

„Šios poros laimėtojas neturės tokios jėgos, autoriteto ir sudėties. Kas iš šių komandų žengs į finalą, atsakyti labai sunku. Aišku, jei Prienų sudėty žaistų Kadžiulis, Šikšnius ir Ivanauskas, manyčiau, kad daugiau galimybių turi Prienai. O dabar: 50 ir 50“.