Gegužės 14 diena
19.00 Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Kauno „Žalgiris“

Kauno „Žalgiris“ – per žingsnį nuo istorinės nesėkmės. Jei kauniečiai trečiadienį nenugalės principinių varžovų iš sostinės, pirmą kartą istorijoje nepateks į LKL finalą. Be abejo, „Žalgirio“ žaidėjai ir treneriai stengsis to išvengti iš visų jėgų.

Pirmosios rungtynės Vilniuje vyko labai atkakliai (90:85), o antrose Kaune jau dominavo žalgiriečiai (72:57).

Gegužės 15 diena
18.30 Prienų „TonyBet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Gegužės 18 diena
15.00 Klaipėdos „Neptūnas“ – Prienų „TonyBet“

Gegužės 20 diena (jei reikės)
18.45 Prienų „TonyBet“ – Klaipėdos „Neptūnas“

Prienų ir Klaipėdos komandos sulaukė istorinio šanso prasimušti į BEKO LKL finalą ir abi trokšta juo pasinaudoti. Be to, viena kitą puikiai pažįstančios komandos turi ir senų sąskaitų. Prieš metus būtent klaipėdiečiai mažajame finale įveikė Prienų komandą ir neleido jai trečią kartą iš eilės užimti trečiąją vietą elitinėje šalies lygoje.

„Neptūnas“ šį sezoną vadinamas namų komanda. Šią etiketę patvirtina ir ketvirtfinalio serija su „Šiauliais“. Uostamiesčio ekipa sunkiai laimėjo pirmąsias rungtynes namie, Šiauliuose buvo sutriuškinta net 66:95, tačiau savo arenoje ir vėl iškovojo pergalę. Ar galios šie dėsniai ir pusfinalyje? Prieš metus klaipėdiečiai lemiamą mažojo finalo serijos mačą laimėjo būtent Prienuose, tad pergalės skonį šioje arenoje žino ir yra pasirengę šį sezoną ją vėl užkariauti.

Tiesa, reguliariajame sezone Kazio Maksvyčio auklėtiniams nepavyko nugalėti „TonyBet“ nė karto. Prienuose šeimininkai laimėjo 71:63, o Klaipėdoje paskutinę reguliariojo sezono dieną „TonyBet“ šventė pergalę rezultatu 83:81.

Įdomu, kad pastarąją pergalę prieniškiai iškovojo turėdami tokį pat ribotą žaidėjų skaičių, koks buvo ketvirtfinalio serijoje su Utenos „Juventus“. Klaipėdoje rungtynes tik nuo atsarginių žaidėjų suolelio galėjo stebėti Gintaras Kadžiulis, Paulius Ivanauskas ir Arvydas Šikšnius, bet laimėti tai nesutrukdė.

Prieš pusfinalį „TonyBet“ sąjungininku tapo laikas. Prienų ekipa nugalėjo „Juventus“ per dvejas rungtynes ir nuo gegužės 8-osios galėjo gydytis traumas bei kryptingai rengtis pusfinaliui. „Neptūnas“ itin sunkią seriją su „Šiauliais“ užbaigė tik sekmadienį, todėl Prienų krepšininkai pusfinalį pradės gerokai šviežesni.