Pagimdė dvynukus

Ruoštis 2015 metų Senojo žemyno čempionato atrankos varžyboms moterų rinktinė pradės pirmadienį Druskininkuose. Kvietimo į penkias savaites truksiančią treniruočių stovyklą sulaukė 15 krepšininkių, tarp kurių yra ir praėjusias Europos pirmenybes praleidusios gynėja Sandra Linkevičienė bei puolėja Eglė Šulčiūtė.

Abi jos dėl motinystės atostogų krepšinio nežaidė ilgiau nei metus. Per tą laiką 28-erių E. Šulčiūtė susilaukė dvynukų, 32-ejų S. Linkevičienei gimė berniukas.

Nors krepšininkėms trūks žaidybinės praktikos, M. Šernius mano, kad ilgametės rinktinės lyderės komandai bus naudingos ne tik dėl savo patirties ir patarimų.

„Eglė ir Sandra du mėnesius su mūsų fizinio pasirengimo treneriu Martu Skrabuliu dirbo lauke, treniruoklių ir krepšinio salėse. Sandra jau yra įgavusi neblogą sportinę formą, Eglei šiek tiek sunkiau. Bet be jų jaunos žaidėjos netobulės. Jos abi tikrai reikalingos, nes turi patirtį, autoritetą ir gali padėti kilstelėti mūsų jaunimą aukščiau. Manau, jei nepuls traumos, Sandra ir Eglė galėtų žaisti iki Rio de Žaneiro žaidynių. Jos turi pačios žinoti, kad rinktinė joms yra šansas susirasti geresnį klubą kitam sezonui“, – svarstė nacionalinės komandos vyriausiasis treneris.

Įžaidėjas ugdys rinktinės stovykloje

Įkalbėti prisidėti prie rinktinės jam pavyko ne visas žaidėjas. 31-erių gynėja Aušra Bimbaitė baigė krepšininkės karjerą, kitai gynėjai Gretai Šniokaitei sportuoti neleidžia trauma, o puolėja Giedrė Paugaitė nusprendė šią vasarą skirti poilsiui.

Labiausiai galvą M. Šerniui turėtų skaudėti dėl perimetro žaidėjų, kurių rinktinės kandidačių sąraše – vos šešios. Be to, atsakomybę už atakų organizavimą teks dalintis atakuojančioms gynėjoms, kadangi pagrindinės įžaidėjos pozicija pasitraukus Rimai Valentienei ir toliau išlieka tuščia.

Tačiau vyriausiasis treneris daug tikisi iš savo asistento Vytauto Valiulio. Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) klube dirbantis 27-erių buvęs krepšininkas bus atsakingas už individualų rinktinės gynėjų ruošimą.

„Aš turiu planą, kaip išspręsti įžaidėjų problemą Lietuvoje. Kviečiu visus trenerius atvykti pasižiūrėti rinktinės treniruočių Druskininkuose, nes reikia pagaliau užlopyti šitą spragą mūsų žaidėjų rengimo sistemoje. V. Valiulis būtent ir specializuojasi gynėjų rengime“, – teigė M. Šernius.

Treniravo moksleivius JAV

Jei V. Valiulis rūpinsis gynėjų įgūdžių tobulinimu, darbas su rinktinės aukštaūgėmis patikėtas kitam buvusiam krepšininkui Marijonui Petravičiui.

2012 metais karjerą aikštėje dėl plaučių mikroembolijos baigęs vidurio puolėjas, gyvenantis JAV, jau išbandė save trenerio amplua anapus Atlanto.

„Dirbau su aštuoniolikmečiais sporto gimnazijoje. Mantas pakvietė padirbėti ir moterų rinktinėje – tikiuosi, padėsiu mūsų merginoms tobulėti. Turiu ilgalaikių planų siekti trenerio karjeros, bet kol kas tai – tik pati pradžia. Dar anksti galvoti, kur dirbsiu ateityje – JAV ar Europoje. Viskas priklausys nuo situacijos“, – pasakojo buvęs Lietuvos vyrų rinktinės žaidėjas.

Moterų rinktinės trenerių štabe dirbs ir M. Šerniaus asistentė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė.

Rimčiausio iššūkio laukia iš bričių

Krepšininkės gegužės 5-25 dienomis treniruosis Druskininkuose, vėliau kelsis į Kėdainius. Pasirengimo metu nacionalinė komanda žais kontrolines rungtynes su Ukrainos, Latvijos, Švedijos ir Kinijos ekipomis.

Dėl kelialapį į Vengrijoje vyksiančias pirmenybes garantuojančios pirmos vietos atrankos grupėje lietuvės grumsis su Makedonijos, Didžiosios Britanijos ir Belgijos atstovėmis. Birželio 8-25 dienomis komandos sužais po dvejas tarpusavio rungtynes namuose ir išvykoje.

„Britų rinktinė gali pasikviesti dvi krepšininkes iš WNBA lygos. Jei jos atvažiuotų, britės būtų pagrindinės mūsų varžovės. Neaišku, ar Belgijai atstovaus veteranės. O mūsų ilgalaikis tikslas – patekti į olimpines žaidynes, ir šios atrankos varžybos bus geras šansas pasitikrinti savo jėgas“, – kalbėjo M. Šernius.

Primename, kad pernai Prancūzijoje vykusiame Europos čempionate be lyderių likusios lietuvės nesugebėjo peržengti pirmo etapo slenksčio ir tenkinosi 13-16 vietomis. Praėjusį gruodį Lietuvos krepšinio federacija nusprendė nepratęsti sutarties su buvusiu komandos vyriausiuoju treneriu Algirdu Paulausku ir patikėjo šias pareigas M. Šerniui.

Lietuvos moterų krepšinio rinktinės kandidatės:

Sandra LINKEVIČIENĖ 1982 176 Gynėja

Gabrielė GUTKAUSKAITĖ 1990 176 Gynėja

Santa OKOCKYTĖ 1992 175 Gynėja

Marina SOLOPOVA 1990 181 Puolėja

Mantė KVEDERAVIČIŪTĖ 1990 180 Puolėja

Kamilė NACICKAITĖ 1989 181 Puolėja

Laura SVARYTĖ 1992 189 Puolėja

Monika GRIGALAUSKYTĖ 1992 191 Puolėja

Eglė ŠULČIŪTĖ 1985 190 Puolėja

Lina AGLINSKAITĖ 1987 182 Puolėja

Vita KUKTIENĖ 1980 186 Puolėja

Gintarė PETRONYTĖ 1989 195 Vidurio puolėja

Lina PIKČIUTĖ 1990 192 Vidurio puolėja

Eglė ŠIKŠNIŪTĖ 1991 198 Vidurio puolėja

Kristina ALMINAITĖ 1990 205 Vidurio puolėja.

Vyr. treneris: Mantas ŠERNIUS

Trenerė: Jurgita ŠTREIMIKYTĖ-VIRBICKIENĖ

Treneris: Marijonas PETRAVIČIUS

Treneris: Vytautas VALIULIS

Fizinio rengimo treneris: Martas SKRABULIS

Gydytojas: Gediminas TANKEVIČIUS

Masažuotoja: Miglė ACHRAMAVIČIENĖ

Administratorius: Valdas GECEVIČIUS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)