„Turnyras buvo ypač atkaklus, nekart prireikė pratęsimo išaiškinti nugalėtojams. Net ir finale pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis. Kova buvo labai kieta, kaip paprastai būna lauko aikštelėse, bet džentelmeniška“, – sakė nacionalinės atrankos į 2014 m. FIBA pasaulio 3X3 krepšinio čempionato turnyrą organizatorius Martynas Račkauskas.

„Štangistų“ komanda, sudaryta iš pirmąjį FIBA 3X3 reitingą Lietuvoje turinčio Ovidijaus Varanausko, Vitalijaus Lukšos, Dariaus Tarvydo ir Giedriaus Marčiukaičio, 16 komandų turnyre nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. Grupės rungtynėse „Štangistai“ 8:2 įveikė „Baradą“, 12:8 – VGTU ir 14:12 – Vilniaus MRU krepšininkus.

Ketvirtfinalyje vilniečiai sunkiai 9:8 nugalėjo Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“, pusfinalyje darsyk parklupdė VGTU 11:9.

Finale būsimų nugalėtojų laukė iki tol vienerias rungtynes pralaimėjusi „Wurth“ ekipa iš Vilniaus. Daugiausia šį sezoną Regioninėje krepšinio lygoje (RKL) rungtyniavusio Jano Jurgo pastangomis „Wurth“ sugebėjo lygiai žaisti su „Štangistais“, kurių beveik visi žaidėjai rungtyniauja Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), ir pagrindinis laikas baigėsi 15:15.

Vis dėlto vedami LKL duonos ragavusio O.Varanausko, „Štangistai“ per pratęsimą pirmieji pelnė du taškus, kaip reikalauja varžybų taisyklės, ir laimėjo finalą 17:15.

16 turnyre dalyvavusių komandų buvo suskirstytos į keturias grupes. Po dvi stipriausias grupės komandas pateko į kitą etapą – ketvirtfinalį. Toliau buvo rungtyniaujama pagal olimpinę sistemą – į kitus etapus pateko tik nugalėjusios komandos. Rungtyniaujama buvo pagal oficialias FIBA 3X3 krepšinio taisykles, žaidžiama – 6 dydžio kamuoliu.

Dauguma komandų į nacionalinės atrankos turnyrą pateko per atrankines varžybas (po 4 komandas iš NKL, L3L, LSKL atrankinių turnyrų). Dar 4 komandas pakvietė LKF: nugalėtojus „Štangistus“ (dėl O. Varanausko FIBA 3X3 reitingo), „Snickers Virus“ deleguota komanda ir pirmoji bei antroji Lietuvos U18 3X3 rinktinės.

Beje, „Snickers Virus“ ekipa, kurioje žaidė praeityje žinomi krepšininkai Rolandas Jarutis, Paulius Joneliūnas, Jonas Elvikis ir daugkartinis neoficialių pasaulio trijulių čempionato nugalėtojas Rytis Pulkauninkas, krito ketvirtfinalyje.

Laimėję nacionalinę atranką, „Štangistai“ atstovaus Lietuvai 2014 m. FIBA 3X3 pasaulio čempionate, kuris vyks Maskvoje birželio 5–8 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)