„Laba diena!“, – sveikindamasis su DELFI žurnalistu, lietuviškai šūktelėjo B. Newley.

29-erių puolėjas naujutėlės Gran Kanarijos (Ispanija) arenos koridoriais žingsniavo po ketvirtadienio rungtynių su „Barcelona“ klubu.

Tituluoti katalonai apkartino 65 mln. eurų kainavusios arenos atidarymo iškilmes, laimėję 82:74. Bet šeimininkai galėjo guostis tuo, kad progų pradžiuginti daugiau nei 9 tūkst. žiūrovų minią, atidarymo rungtynėse beveik sausakimšai užpildžiusią Gran Kanarijos arenos tribūnas, jie turės dar ne vieną.

„Atsimenu, kokį įspūdį kadaise man padarė „Siemens“ arena, kai atvykau žaisti už „Lietuvos rytą“, o čia – dar vienas žingsnis į priekį“, – naujais „Gran Canaria“ komandos namais džiaugėsi B. Newley.

„Siemens“ arenos duris jis pirmą kartą pravėrė 2010 metais, pasirašęs dvejų metų trukmės sutartį su „Lietuvos rytu“. Tačiau, nors klubo vadovai australą lygino su gerbėjų širdis užkariavusiu Chucku Eidsonu, pritapti Vilniuje jam nepavyko: praėjus pusantro sezono savo žaidimo niekaip nerasdavęs B. Newley išvyko į Ispaniją.

„Gran Canaria“ ekipoje, kurioje žaidžia antrą sezoną, 201 cm ūgio puolėjui sekasi kur kas geriau: Ispanijos čempionate per rungtynes jis vidutiniškai renka po 11,2 taško ir yra rezultatyviausias savo klube.

Gran Kanarijos arenoje B. Newley mėgins apšaudyti ir būsimų Australijos rinktinės varžovų krepšį. Tarp jų bus ir Lietuva, pasaulio čempionatą pradėsianti toje pačioje D grupėje.

Jei pernai rinktinės treneriu paskirtas latvių kilmės specialistas Andrejus Lemanis surinks pajėgiausią sudėtį, tokie žaidėjai kaip Andrew Bogutas, Patty Millsas, Joe Inglesas ar jaunasis Dante Exumas neturėtų leistis lengvai stumdomi pogrupio favoritų.

Savo potencialą „kengūromis“ pravardžiuojama komanda parodė jau 2012 metų Londono olimpinėse žaidynėse, kuriose užėmė septintą vietą, ketvirtfinalyje nusileidusi būsimiems čempionams iš JAV.

„Tai bus ta pati komanda, kuri žaidė prieš dvejus metus, tik prisidės keletas naujų vaikinų kaip D. Exumas ar Benas Simmonsas. Tikiu, kad per kelerius metus įgavę daugiau patirties šiame pasaulio čempionate turėsime šansą puikiai pasirodyti“, – vylėsi B. Newley.

Su buvusiu Lietuvos vicečempionu DELFI kalbėjosi ne tik apie artėjančias planetos pirmenybes, bet ir gyvenimą Kanarų salyne bei krepšinio aistruolių Gran Kanarijoje laukiančias pramogas.

– Ar ši Australijos rinktinė bus stipresnė nei ta, kuri kovojo Londono olimpinėse žaidynėse? – DELFI paklausė B. Newley

– Taip, manau, šiek tiek stipresnė. Pirmiausia, komanda bus atletiškesnė. Turime naują trenerį, kuris truputį pakeitė mūsų žaidimo sistemą, tad nekantriai laukiame čempionato.

– Kokius lūkesčius Australija sieja su nacionaline krepšinio komanda?

– Pagrindinis tikslas – patekti į atkrintamąsias varžybas ir padaryti tai su atsarga. Nenorime užimti ketvirtos vietos ir aštuntfinalyje žaisti su JAV komanda. Mes norėtume patekti į geriausių aštuonetą.

– Ar buvę komandos draugai iš „Lietuvos ryto“ ką nors papasakojo apie dabartinę Lietuvos rinktinę?

– Seku įvykius, žinau, kaip sekasi visiems žaidėjams. Lietuvos rinktinė visada būna stipri. Puikiai atsimenu, kaip ji priešindavosi amerikiečiams. Džiaugiuosi, kad pats galėsiu vėl apsilankyti Lietuvoje per draugiškas rungtynes Klaipėdoje rugpjūtį.

– Kokį įspūdį paliko naujoji Gran Kanarijos arena?

– Negaliu pasakyti nieko blogo. Viskas patogu, turime gražią rūbinę, tik joje dar kartais nebūna karšto vandens (šypsosi – DELFI). Bet šiaip arena – labai moderni. Atsimenu, kokį įspūdį man padarė „Siemens“ arena, kai atvykau žaisti už „Lietuvos rytą“, o čia – dar vienas žingsnis į priekį. Turėdama tokius namus „Gran Canaria“ virsta išties rimtu klubu. Tikėkimės, arena atneš sėkmę ir komandai.

– Kaip teka jūsų gyvenimas turistų rojuje?

– Puikiai. Žinoma, jis skiriasi nuo gyvenimo Vilniuje – čia žymiai šilčiau. Saulės dabar matau per akis. Šiaurinėje salos pusėje, kur aš gyvenu, turistų būna šiek tiek mažiau, o kraštovaizdis – nuostabus. Vienintelė problema yra ta, kad nemažai laiko reikia praleisti lėktuve skrendant į žemyną. Bet išvykose žaidžiame tik kartą per dvi savaites, todėl pakentėti verta.

O šiaip laikausi gerai. Vedžiau, auginu dukrelę, dabar esu šeimos žmogus ir tuo labai džiaugiuosi. Bet man patiko gyventi ir Vilniuje – galbūt vieną dieną į jį aš dar sugrįšiu.

– Rugpjūčio pabaigoje į Gran Kanariją sugužės daug Lietuvos krepšinio mėgėjų. Ką patartumėte jiems nuveikti viešint saloje?

– Yra daug pasirinkimų. Gran Kanarija unikali tuo, kad čia mes turime ir labai gražius kalnus, ir nuostabius paplūdimius. Vieną dieną galima kopti į kalnus ir ten stovyklauti, kitą – gulėti prie jūros, čiuožti banglente arba keliauti į pietus, kur būna daug karščiau. Žmonės, kurie čia atvyks, bus sužavėti. Svarbiausia, kad jie nepamirštų nueiti į rungtynes.

– Ar tribūnose bus ir Australijos aistruolių?

– Norėtume, kad jų atvyktų, bet kelionė yra labai tolima. Žinau, jog mano tėtis planuoja atvažiuoti, taigi, vieną sirgalių jau turėsime. Aišku, lietuvių bus pilna visa ši tribūna (mosteli į už krepšio esančią tribūną – DELFI), bus būgnų ir tas vaikinas su barzda (šypsosi – DELFI).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)