Ketvirtos finalo rungtynės gniaužė kvapą iki pat finalinės sirenos. Tiesa, pirmoje susitikimo pusėje Tauragės komandai geriau sekėsi regzti atakas, o antrajame ketvirtyje svečių pranašumas buvo pasiekęs 9 taškų ribą. Tačiau audringai palaikomi „Rasai“ sugebėjo surengti sėkmingą atkarpą 13:4 ir išlyginti rezultatą (32:32).

Antroje mačo dalyje komandos ir toliau žengė greta. Didžiausias šeimininkų turėtas pranašumas užfiksuotas trečio ketvirčio viduryje, kuomet rezultatas buvo 51:46. Iki pat lemiamo kėlinuko galo nei viena iš komandų taip ir nebuvo pabėgusi į priekį didesniu atstumu.

Didžiausia intriga vyko paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Likus 20 sekundžių iki ketvirtojo kėlinio pabaigos „Rasai“ turėjo 3 taškų persvarą, tačiau Tauragei atstovaujantis Rolandas Matulis pasiuntė tritaškį ir išlygino rezultatą (81:81). Lemiama ataka priklausė šeimininkams, iniciatyvos nepabūgo imtis Gediminas Butkus – jo šūvis iš toli buvo taiklus ir išvedė Raseinių komandą į priekį. Per likusias 2 sekundes tauragiškiai nebespėjo suregzti atakos ir turėjo pripažinti šeimininkų pergalę. Lemiamos finalo rungtynės baigėsi rezultatu – 84:81 (19:21, 19:20, 21:20, 25:20).

Po apdovanojimų ceremonijos kalbintas „Rasų“ strategas Albertas Vilimas buvo pakilios nuotaikos ir dėkojo saviškiams už sunkų triūsą viso sezono metu.

„Trūksta žodžių nupasakoti, ką šiuo metu jaučiu. Esu be galo laimingas tuo, kad iškovojome tokią skambią pergalę. Kai matai aplinkui tiek palaikančių žmonių, tiek sirgalių, apima puikus jausmas. Noriu tik padėkoti savo žaidėjams, savo šeimai, rėmėjams, ypač klubo vadovui Jordanui Kenstavičiui už tai, kad jaučiau visokeriopą pagalbą ir pasitikėjimą.“

Čempionų gretose geriausiai pasirodė Valdemaras Savostjanovas, pelnęs 25 taškus. Justas Petkevičius surinko 16, o mačo didvyris Gediminas Butkus – 14 taškų.

Tauragės gretose pasižymėjo Janas Jurgo, kurio sąskaitoje – 20 taškų. Vytautas Padgureckas surinko 19.

Raseinių „Rasai“ kartu su EMSI-RKL čempionų taure užsitikrino ir vietą antroje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje – NKL.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)