Pusė objekto vertės padengta iš Valstybės investicijų programos – Kūno kultūros ir sporto departamentas skyrė 7,4 mln. litų. Dar 1,8 mln. litų iš šios programos numatyta šalia naujos salės esančio stadiono renovacijai, kurią planuojama įgyvendinti iki šių metų pabaigos.

Viso projekto vertė siekia apie 15 mln. litų – likusi lėšų dalis gauta iš ES paramos Europos partnerystės ir kaimynystės priemonės Lietuvos, Lenkijos ir Rusijos bendradarbiavimo per sieną programos, taip pat prisidėjo Palangos miesto savivaldybė.

Atidaryme dalyvavo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Klemensas Rimšelis, Lietuvos sporto organizacijų vadovai, miestų merai. Premjeras pasveikino ir padėkojo prisidėjusiems prie šio svarbaus objekto statybos bei padovanojo atminimo lentelę: „Šis sporto kompleksas pastatytas tiems, kas kuria tobulą žmogų, ieško dvasios ir kūno harmonijos, kas siekia pergalės garbingoje kovoje, kas savo meistriškumu ir talentu garsina mūsų Lietuvą.“

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, galimybe treniruotis naujajame pastate jau dabar domisi garsios kitų šalių nacionalinės rinktinės, nes dabar prie palankių kurorto sąlygų prisideda ir patogi infrastruktūra, dėl kurios trūkumo anksčiau sportininkams tekdavo važinėti į Klaipėdą.

Universali sporto salė pirmiausia buvo išbandyta Lietuvos krepšininkų – čia savaitgalį vyko Nacionalinės krepšinio lygos pusfinalio ir finalo rungtynės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)