Pilnoje Palangos arenoje rungtynės prasidėjo „Mažeikių“ fanų konfeti pliūpsniu, bet pirmieji taškus pelnė „Trakų“ krepšininkai. Sužaidus pusę kėlinio 9:13 pirmavo tik šiemet NKL debiutavę trakiškiai. Baigiantis pirmajam ketvirčiui „Mažeikiai“ priartėjo iki 15:16, tačiau čia Rytis Juknevičius bei Julius Kazlauskas keturiais taškais iš eilės padidino komandos persvarą – 15:20.

Antrąjį ketvirtį sėkmingiau pradėjo Igno Vaitkaus ir Igno Razučio vedami „Mažeikiai“ (24:22), o įpusėjus kėliniui po Raimondo Petrausko taškų jau mažeikiškiai diktavo sąlygas – 28:23. Likus žaisti tris minutes Mindaugas Reminas užsidirbo techninę pražangą, tačiau net ir ši situacija „Trakams“ nepadėjo perimti iniciatyvos. Po dviejų kėlinių rezultatu 32:30 pirmavo šeimininkų teisėmis rungtyniavę „Mažeikiai“ – 32:30.

Po ilgosios pertraukos grįžę krepšininkai toliau nenusileido vienas kitam. Ketvirčio pradžioje „Mažeikiai“ pabėgo į priekį 5 taškais (35:30), tačiau „Trakai“ varžovams labiau įsibėgėti neleido, nes Simonas Lekys, Julius Kazakauskas ir Tomas Rinkūnas pataikė po tolimą tritaškį ir po 30 žaidimo minučių vėl priekyje atsidūrė „Trakai“ (45:52).

Spurtą D.Miliūno auklėtiniai pratęsė ketvirtame kėlinyje ir susikrovė dviženklę persvarą (45:55). Mindaugo Remino, Igno Razučio ir Igno Vaitkaus pastangomis „Mažeikiai“ priartėjo (51:55), tačiau tolimais metimais varžovus žudę „Trakai“ palaikė atstumą (63:57). Iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus žaisti 15 sekundžių „Trakai“ pirmavo rezultatu 63:69, o komandos fanai jau traukė čempionų skanduotes, tačiau per likusį laiką 7 taškus pelnė Mindaugas Reminas, o į tai trakiškiai atsakė vos viena tikslia Simono Lekio bauda – lygu 70:70 ir pratęsimas.

Pratęsimą atidarė taiklus Vytauto Pikalavičiaus dvitaškis (72:70), o jau kitoje atakoje vieną iš dviejų baudų realizavo Darius Tarvydas (73:70). Kitoje aikštės pusėje Domantas Pipiras tritaškiu metimu išlygino rezultatą (73:73) ir dar kartą viskas prasidėjo iš naujo. Llikus žaisti kiek daugiau nei minutę Darius Tarvydas pelnė keturis taškus iš eilės ir išvedė „Mažeikius“ į priekį (77:73). Prie baudų metimo linijos stojęs S. Lekys šįkart buvo tikslus ir sumažino atsilikimą iki 77:75. Tiesa, rungtynių pabaiga priklausė dar 4 taškus pelniusiam Dariui Tarvydui - jo komanda triumfavo 81:75.

„Mažeikiai“: Darius Tarvydas 21 (6 atk.kam), Mindaugas Reminas 20, Ignas Razutis 12 (5 rez.perd), Ignas Vaitkus 9.

„Trakai“: Julius Kazlauskas 23 (19 atk.kam), Tadas Rinkūnas 17, Simonas Lekys 15, Blaž Črešnar 8.

Bronzos medalius laimėjo Molėtų „TiuMeno-Ežerūno“ krepšininkai

Po dramatiškų ir nervingų rungtynių trečią vietą NKL čempionate iškovojo ir bronzos medaliais pasipuošė Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas“, mažajame finale rezultatu 66:58 įveikęs Joniškio „Delikateso“ komandą.

Rungtynės prasidėjo taiklia Ernesto Ežerskio bauda, o po akimirkos kitoje atakoje dviem taškais iš po krepšio atsakė Saulius Kuzminskas (1:2). Sužaidus tris minutes Žilvinas Petraitis pelnė 5 taškus iš eilės, tritaškį pridėjo A. Kvedaravičius ir joniškiečiai pabėgo 10:4. „TiuMeno-Ežerūno“ treneris Romualdas Petronis paprašo minutės,

po kurios Thomas Ray Davis galingu dėjimu užvedė savo komandą ir iki kėlinio pabaigos molėtiškiai skirtumą aptirpdė iki vieno taiklaus metimo(15:13).

„TiuMenas-Ežerūnas“ antrame kėlinyje laimėjo atkarpą 13:0 ir įsiveržė į priekį (15:26). Pirmuosius taškus Joniškio komandai pavyko pelnyti praėjus kiek daugiau nei septynioms antrojo kėlinio minutėms (17:28). Laimėjęs antrąjį ketvirtį 20:5 Molėtų klubas į ilgąją pertrauką išėjo turėdamas trylikos taškų persvarą (20:33).

Trečiame kėlinyje „Delikateso“ taškų badą tritaškiu metimu nutraukė Aivaras Kvedaravičius (23:33), o po jo metimo užsivedė visa komanda, kuri atsakė identišku spurtj 13:0 ir išlygino rungtynių rezultatą (33:33). Molėtų krepšį trečiajame ketvirtyje atrišo Mantas Kadzevičius bei Raimundas Ambrulaitis ir taip susigrąžino trapią dviejų taškų persvarą (38:40). Ketvirčio pabaigoje Ernestas Ežerskis pelnė penkis taškus iš eilės, Aivaras Kvedaravičius pataikė tritaškį ir į lemiamą kėlinį „Delikatesas“ išėjo turėdamas dviejų taškų persvarą (46:44).

Sauliaus Kuzminsko vedami molėtiškiai 13:2 pradėjo lemiamą kėlinį (48:57) ir gerokai priartino saviškius prie bronzos. Tačiau vėl Žilvinas Petraitis įdėjo iš viršaus, Arūnas Sajavičius smeigė tritaškį ir taip grąžino viltį į Joniškio komandos sirgalių tribūną(53:57). Tiesa, rungtynių pabaiga priklausė Romualdo Petronio auklėtinams: po dvitaškį įmetė Saulius Kuzminskas ir Tomas Gaidamavičius, tritaškį į „Delikateso" krepšį įsmeigė Tomas Gaidamavičius ir paskandino „Delikateso“ komandos laivą (58:66).

„TiuMenas-Ežerūnas“: Saulius Kuzminskas 19 (12 atk.kam), Osvaldas Mačernis 17 (6 atk.kam), Tomas Gaidamavičius 15, Thomas Ray Davis 6 taškai (11 atk.kam).

„Delikatesas“: Žilvinas Petraitis 16, Aivaras Kvedaravičius 12 (7 atk.kam), Rokas Čepanonis 10 (14 atk.kam), Paulius Klemas 9 taškai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)