Tikras nervų karas užvirė nuo pat pirmosios rungtynių minutės. Iš viso pirmaujanti komanda keitėsi net 12 kartų ir 11 kartų rezultatas buvo lygus. Nieko stebėtino, kad per 40 pagrindinio laiko minučių ekipos nesugebėjo išsiaiškinti, kuri šiandien stipresnė. Dar likus minutei iki ketvirtojo ketvirčio pabaigos rezultatas po raseiniškio Gedimino Butkaus dviejų taškų su pražanga tapo lygus 72:72. O per likusį laiką nei viena komanda nebesugebėjo persverti rezultato.

Visgi, trenerio Alberto Vilimo vadovaujami „Rasai“ dar kartą įrodė, kad rungtynių pabaigoje gali sukurti tikrą pragarą varžovams. Jei pirmose finalo rungtynėse jie lemiamą kėlinuką laimėjo 23:7, tai šįkart pratęsimo metu jie įmetė 15, o varžovams leido pataikyti vos 3 taškus.

Nugalėtojams šįkart daugiausiai taškų pelnė Gediminas Butkus – 23. Valdemaro Savostjanovo sąskaitoje - 14 taškų.

Tauragės krepšinio klubo gretose rezultatyviausiai žaidė Janas Jurgo, pelnės 25 taškus. Liudas Radavičius surinko 20.

Trečias finalo serijos mačas vyks balandžio 18 d (penktadienį) Tauragėje.

Telšiai pasidabino RKL bronza

Kasmet vis aukštyn kopiantys Telšių „Telšiai“ komandos istorijoje įrašė pirmąjį titulą – RKL trečią vietą. Mažojo finalo serijoje telšiškiai 3:1 įveikė Druskininkų „Citus“ ir pasipuošė bronzos medaliais.

Ketvirtos serijos rungtynės vyko Telšiuose. Vietos komanda gausiai susirinkusiems žiūrovams intriga leido džiaugtis iki ketvirtojo ketvirčio. Tiesa, dar antrajame kėlinuke sukūrę spurtą „Telšiai“ buvo pabėgę 12 taškų skirtumu, tačiau susikaupę Druskininkų atstovai panaikino deficitą ir trečiajame ketvirtyje lipo šeimininkams ant kulnų. Lūžis rungtynėse įvyko paskutiniame kėlinyje, kuomet Modestas Šilalė buvo nubaustas technine pražanga. Po šio momento svečių deficitas vėl perkopė dviženklę ribą, kurios panaikinti taip ir nebepavyko. Rungtynės baigėsi rezultatu 80:66 (13:14, 23:19, 24:21, 20:12).

Bronzinėse rungtynėse „Telšių“ gretose geriausias buvo Mindaugas Norkus, pelnęs 14 taškų ir atkovojęs 16 kamuolių. Laurynas Kaveckis surinko 15 taškų.

Druskininkų „Citus“ komandoje rezultatyviausias buvo Vitalijus Stanevičius, pelnęs 24 taškus. Andrius Aleksandrovas pridėjo 15.

Po rungtynių kalbintas Telšių komandos treneris Augenijus Vaškys pripažino, kad tikėjosi žaisti didžiajame finale, tačiau yra patenkintas, kad komanda kryptingai eina tikslo link ir kasmet pasiekia vis naujų aukštumų.

„Atkrintamosiose varžybose mums skaudžiausias pralaimėjimas buvo pusfinalyje, pirmose rungtynėse prieš Tauragės komandą. Tuomet praktiškai visi gynėjai buvo iškritę dėl ligų. Užėmėme antrą vietą reguliariajame sezone, tad norėjosi į finalą patekti. Pradžioje buvau šiek tiek nusivylęs, juk finale prieš „Rasus“ net ir salės pranašumą būtume turėję“.

„Trejus metus čia dirbu ir kasmet ši komanda pasiekia vis aukštesnių rezultatų. Aštunta, šešta, ketvirta ir galiausiai trečia vieta. Taigi, dabartinis finišas yra geras. Kas yra džiugu, kad per tuos metus nesistiprinome, žaidėjai liko tie patys, jie tiesiog užaugo ir yra pasiruošę. Šiemet jau jautėmės, kad esam pribrendę pergalėms, kad galime žaisti ir laimėti prieš visus“.

„Iš tiesų aš, kaip treneris, stengiausi, kad geriausią formą pasiektume būtent per atkrintamąsias. Tai pavyko padaryti ir, jei ne tos ligos, aš manau, kad būtume dar geriau pasirodę. Už reguliarųjį sezoną tikrai saviškiams parašyčiau devynetą. Na, o už atkrintamąsias net ir nežinau. Na, nelaimėjome prieš Tauragę...“.

Paklaustas apie kito sezono planus A.Vaškys nieko konkretaus neatskleidė, tačiau pasidžiaugė komandos vadovybe ir kryptingu darbu.

„Kalbėti apie ateitį kol kas sunku. Susėsime su vadovybe ir kalbėsime. Tačiau labai džiugu, kad yra rėmėjai, kurie padeda, ir vadovybė, kuri kryptingai dirba ir siekia tikslo. Nėra taip, kad vieną sezoną turim pinigų, prisiperkam krepšininkų ir žaidžiam. Komandą komplektuojame iš vietinių vaikinų arba aplinkinių rajonų. Nenorim susipirkti žaidėjų, aš pats noriu juos išauginti, ką mes per trejus metus ir padarėme“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)