Kitokių tikslų ir būti negali. Vilniaus klubo vadovai mintis apie stipriausios Baltijos lygos komandos vardą išsakė jau sezono pradžioje ir „Kibirkšties-VIČI“ merginos šio apdovanojimo kryptingai siekė. Finalo ketvertas balandžio 12-13 dienomis vyks sostinės klubo namų aikštelėje – Mykolo Romerio universitete. Vilnietėms iki Baltijos lygos viršūnės liko du žingsniai.

Tiesa, šį sezoną Baltijos lyga, kitų moterų čempionatų fone, atrodo, lyg našlaitė. Pirmą sykį Kūno kultūros ir sporto departamento paramos negavusi krepšinio lyga sutraukė vos 10 komandų. Dėl nugalėtojų taurės panoro varžytis 4 komandos iš Baltarusijos, 2 - iš Lietuvos, po 1 - iš Estijos, Latvijos, Švedijos ir Ukrainos.

„Be abejo, lyga susiduria su problemomis“, - teigia BWBL generalinis sekretorius Algimantas Ivašauskas. – Šį sezoną gyvuojame be valstybės ir fondo paramos, todėl yra sunku. Gyvename iš dalyvių mokesčių ir rėmėjų lėšų. Tačiau stengiamės nepalikti moterų krepšinio. Šis mūsų čempionatas jau 20-as, jubiliejinis. Norėjome finalo ketverto metu padaryti didelę šventę, rungtynes organizuoti neutralioje arenoje, tačiau dėl finansinių sunkumų mūsų sumanymai nepavyko.

Džiugu, kad tokios varžybos išvis vyksta. Šiemet sugrįžo Švedijos ir Latvijos klubai. Manau, netolimoje ateityje sėkmingai grumsis ir Estijos krepšininkės. Šį sezoną Eurolygoje debiutavo „Kibirkšties-VIČI“ komanda, manau, įgavusi tarptautinių varžybų patarties ji sugrąžins Baltijos lygos nugalėtojų vardą į Lietuvą“.

Prieš metus „Kibirkšties-VIČI“ komanda pirmą sykį klubo istorijoje pateko tarp keturių geriausių turnyro komandų, tačiau suklupo pusfinalyje ir iškovojo bronzos medalius. Čempionių taurę ir pirmą vietą iškovojo Gardino „Olimpia“ krepšininkės, kurios finale palaužė kitą Baltarusijos ekipą – Minsko „Horizont“.

Tiesa, „Olimpia“ bilietą į finalą iškovojo tik pataikiusi metimą beveik nuo vidurio linijos.
Metimo VIDEO čia: https://www.youtube.com/watch?v=LWUzCWssOPM

Būtent „Olimpia“ ekipa ir bus pirma „Kibirkšties-VIČI“ varžovė Baltijos lygos finale ketverte. Baltarusijos ekipa šį sezoną BWBL pirmenybėse „Elito A grupėje“ iškovojo 4 pergales, patyrė 2 pralaimėjimus ir tik suskaičiavus trijų komandų tarpusavio rungtynių santykius, užėmė 2-ą vietą. Baltarusijos čempionate „Olimpia“ komanda reguliariame sezone užėmė antrą vietą (8 pergalės/4 pralaimėjimai), o šiuo metu žaidžia pusfinalio seriją.

„Baltarusijos klubas daug nesiskiria nuo praėjusių metų, išvyko viena jauna žaidėja, tačiau į jos vietą atvyko krepšininkė iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Visas pagrindas likęs tas pats“, - teigia „Kibirkšties-VIČI“ komandos trenerė J. Štreimikytė-Virbickienė.

Gardino komandos lyderė Julie Seabrook. 190 cm ūgio krepšininkė per 6 rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų. Chanita Jordan per rungtynes pelno po 10 taškų, o Liubova Alioškina - po 9.

„Kibirkšties-VIČI“ gretose Baltijos lygoje rezultatyviausiai žaidžia trys krepšininkės: Mantė Kvederavičiūtė, Sofija Aleksandravicius ir Greta Šniokaitė. Jos vidutiniškai pelno po 11 taškų. 10 taškų įmeta Vita Kuktienė.

„Esame pasiruošusios, dėliojame paskutinius akcentus ir eisime kautis“, - teigia „Kibirkšties-VIČI“ komandos puolėja S. Aleksandravicius. – Finalo ketvertas vyks mūsų namų salėje, todėl tai bus mūsų privalumas. Šiuo metu galvojame tik apie pusfinalio mačą, norime pasiekti pergalę“.

Kitame pusfinalyje Lino Šalkaus treniruojamos Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ egzaminuos praėjusių metų Baltijos lygos vicečempiones – Minsko „Horizont“ krepšininkes.

Įėjimas į visas BWBL finalo ketverto rungtynes M .Romerio universitete (Ateities g. 20, Vilnius) – nemokamas. Organizatoriai žada konkursus ir staigmenas žiūrovams, savo pasirodymą atliks ir „Lietuvos ryto“ klubo šokėjos.

Lietuvos klubai BWBL čempionatą yra laimėję 16 kartų. Dukart čempionėmis yra tapusios Baltarusijos komandos, sykį - Latvijos atstovės.

Finalo ketverto tvarkaraštis:

Balandžio 12 d.

15.00 val. Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ – Minsko „Horizont“;
17.20 val. Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“ – Gardino „Olimpia“.

Balandžio 13 d.

12.00 val. rungtynės dėl 3 vietos;
14.20 val. finalas;
16.00 val. apdovanojimai.

Balandžio 13 dieną abejas rungtynes dėl apdovanojimų transliuos SportoTV.lt televizija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)