Prakalbo apie problemas

LKF taurės turnyro pusfinalyje „Žalgiris“ nusileido Prienų „Tonybet“, o finale prieniškiai parklupdė ir kitą grandą – Vilniaus „Lietuvos rytą“. Po šios nesėkmės posto neteko dabar jau buvęs sostinės ekipos strategas Aleksandras Petrovičius.

„Yra daug (problemų – DELFI). Federacijos taurės turnyre sužaidėme prastai. Mūsų tikslas dabar – gerinti visus žaidimo elementus. Turi būti kietumas, agresyvumas, o jo nebuvo. Turime sugrįžti į savo vėžės. Kiekvienas asmeniškai turime peržiūrėti savo indėlį į komandą, nes tikrai kiekvienas bus reikalingas, kad padėtų kiek kas gali. Tada bus pergalės“, - sako S. Štombergas.

Strategas neslepia nuolat jaučiantis spaudimą. Be to, S. Štombergas ir iš savęs reikalauja maksimumo.

„Spaudimas visą laiką yra. Aš pats sau spaudimą duodu, nes norisi padaryti komandą, kad būtų nugalėtojų mentalitetas, nugalėtojų komanda, nes čia yra „Žalgiris“. O čia tokios nesėkmės, ko anksčiau nebūdavo. Mes dabar esame tokioje padėtyje. Tai nėra praėjusių metų komanda, yra daug jaunų žaidėjų. Nėra didelio ryšio tarp patyrusių ir jaunų žaidėjų. Tikrai, daug kas galvoja, kad viską per metus labai lengva sustyguoti, bet čia yra kelių metų darbas. Tikiuosi, kad jauni žaidėjai greitai tobulės, sieks savo tikslų ir pergalės bus“, - sako treneris.

Tiesa, nors rezultatai kol kas nedžiugina, jokių signalų apie permainas „Žalgirio“ trenerio poste – nėra.

„Paklauskite klubo, kaip jie nusiteikę. Toks trenerio darbas – jei nebus rezultatų, žinai, kas tavęs laukia. Ateis kiti ir padarys geresnį rezultatą nei buvo. Tai natūralu. Mes dirbame, ir tai vadovybės nuožiūra“, - sako strategas.

Versis be R. Javtoko

Ketvirtadienio rytą žalgiriečiai išvyko į Belgradą, kur Eurolygos TOP-16 etape žais priešpaskutines rungtynes su vietos „Partizan“ ekipa.

Šiose rungtynėse Kauno ekipai negalės padėti aukštaūgis Robertas Javtokas, kuris gydosi nugaros traumą ir tausojamas LKL kovoms. Be to, „Žalgirio“ gretose nebus Vytenio Čižausko, kuris taip pat gydosi traumą. Tad į Serbijos sostinę išvyko 10 žaidėjų.

DELFI primena, kad kauniečiai TOP-16 etape kol kas iškovojo vienintelę pergalę (1/11), savo aikštėje 89:77 įveikę būtent „Partizan“. Tiek „Žalgiris“, tiek „Partizan“ (3/9) jau prarado galimybes žengti į kitą etapą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)