Daivos Drungilienės treniruojamos klaipėdietės nesiruošė juokauti nuo pat dvikovos pradžios – trūktelėjo į priekį 34:17, o dar po kelių akimirkų susikrovė ir 28 taškų persvarą – 75:47. Likusi rungtynių dalis buvo tik formalumas.

Uostamiesčio ekipoje išsiskyrė Giedrė Lileikytė, pelniusi 21 tašką, Roberta Mizgerytė surinko 19 taškų (16 atk. kam.), Simona Dobrovolskytė – 16, Justina Matuzonytė – 11 (10 atk. kam.).
KTU gretose nesulaikoma buvo Judita Girdauskaitė, pelniusi 28 taškus. Goda Ziutelytė pridėjo 15, Justina Razukevičiūtė – 13 taškų.

Pajūrio atstovės laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių net 55:23.

Kovoje dėl LSKL bronzos medalių KTU komandai negalėjo padėti dvi itin svarbios žaidėjos – Akvilė Baronėnaitė (atstovauja Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ komandai) ir Laura Želnytė (Kauno „LSU-Aistės-Paradis“ žaidėja).

„Kovėmės kiek tik pajėgėme. Aukščiau bambos iššokti negalėjome. Džiaugiuosi, kad atsirado nauja lyderė, kuri iš dalies kompensavo Akvilės Baronėnaitės ir Lauros Želnytės netektį. Puikiai žaidė Judita Girdauskaitė. Visada malonu, kad atsiskleidžia vis kitos žaidėjos“, – pabrėžė KTU treneris Jonas Kurševičius.

Pasak Klaipėdos ekipos trenerės Daivos Drungilienės, itin didelė jų komandos paspirtis – „Fortūnos“ žaidėjos.

„Jei būtų šiek tiek sėkmingiau susiklostęs čempionatas, galėjome kautis ir finale. Mūsų ekipa buvo to verta, tačiau šįkart šiek tiek pritrūko ir sėkmės. Visgi džiugu, kad iškovojome LSKL medalius. Visada malonu čempionatą baigti pergale ir atsiimti iškovotus medalius“, – iškart po apdovanojimų ceremonijos sakė KU trenerė Daiva Drungilienė.

LSKL merginų čempionate šiemet kovas pradėjo 6 ekipos. Lietuvos sporto universiteto (LSU) komanda tapo LSKL merginų reguliaraus čempionato nugalėtoja (9 pergalės, 1 pralaimėjimas), antra reguliariajame čempionate liko Mykolo Romerio universiteto (MRU) ekipa (7 pergalės, 3 pralaimėjimai), trečia – KU (6 pergalės, 4 pralaimėjimai), ketvirta – KTU (4 pergalės, 6 pralaimėjimai).

Jau po reguliaraus čempionato iš tolesnės kovos buvo eliminuotos pernykštės čempionės – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU, 3 pergalės, 7 pralaimėjimai, 5 vieta) krepšininkės ir Vilniaus universiteto (VU, 1 pergalė, 9 pralaimėjimai, 6 vieta) merginos.

LSKL mažojo finalo rungtynės buvo žaidžiamos Klaipėdoje, kadangi KU ekipa reguliariajame čempionate užėmė aukštesnė už KTU vietą.

LSKL merginų čempionato didysis finalas tarp LSU ir MRU ekipų vyks balandžio 7 dieną (pirmadienį) Šiaulių arenoje (Jono Jablonskio g. 16, Šiauliai) nuo 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)