Tai paaiškėjo po kovo 31-osios vakarą pasibaigusių LSKL pusfinalio susitikimų.

Praėjusio sezono LSKL čempionai MRU krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 89:75 (16:16, 27:20, 25:23, 21:16) palaužė Šiaulių universiteto ekipą, o kitame pusfinalio susitikime VDU krepšininkai namuose po permainingos kovos rezultatu 78:84 (18:18, 15:27, 24:12, 21:27) nusileido LSU atstovams.

MRU nugalėjo ŠU

Praėjusio sezono LSKL čempionai MRU krepšininkai savo žiūrovų akivaizdoje 14 taškų skirtumu - 89:75 (16:16, 27:20, 25:23, 21:16) palaužė ŠU ekipą.

Pirmoji rungtynių pusė buvo išties atkakli – vyko apylygė kova Prieš pat didžiąją pertrauką MRU atitrūko – 43:36, o 22 dvikovos minutę komandas jau skyrė ir 13 taškų – 49:36.

Netrukus kelias sėkmingas atakas surezgė ir vos per vieną metimą priartėjo ŠU krepšininkai – 52:54. Tada sukruto ir MRU žaidėjai – pelnė septinis taškus be atsako ir vėl šoktelėjo į priekį - 61:52. Nuo tos akimirkos vilniečiai jau diktavo žaidimo sąlygas, o vienu metu komandas skyrė net 17 taškų – 82:65.

Vilniečius į pergalę vedė Gediminas Orelikas, pelnęs 29 taškus (5/8 dvit., 5/7 trit., 4/8 baudos, 7 atk. kam., 4 rez. perd., 29 naudingumo balai), Eimantas Bendžius pridėjo 22 taškus (9 atk. kam.), Osvaldas Olisevičius – 16, Tautvydas Šležas – 7 tšk.

Iš ŠU komandos išsiskyrė Julius Jucikas, pelnęs 16 taškų, Modestas Kumpys pridėjo 13, Šarūnas Kulevičius ir Ignas Ramašauskas – po 9, Mantas Kadzevičius ir Rokas Giedraitis – po 8 tšk.

„Pritrūko šaltakraujiškumo ir sėkmės. Vyrai kovėsi, stengėsi iki paskutinių sekundžių, jiems priekaištų neturiu. Pralaimėjome prieš stiprią komandą. Dabar svarbu neprarasti pasitikėjimo savo jėgomis ir mažajame finale pasipriešinti VDU komandai. Tai - įveikiamas varžovas, tiesiog reikia žaisti taip, kaip galime ir mokame“, - iškart po rungtynių kalbėjo ŠU treneris Vaidas Pauliukėnas.

Kur kas geresnės nuotaikos po pusfinalio susitikimo buvo vienas iš MRU komandos vadovų ir trenerių Vytautas Poteliūnas.

„Vėl žaisime didžiajame LSKL finale, tai džiugu. Malonu, kad vyrai rado jėgų po savo komandose nesėkmingai sužaistų NKL čempionato ir LKF taurės turnyro kovų nusiteikti LSKL pusfinaliui. Gerai kovojome po krepšiais – laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių – 44:29, pavyko apsiginti ir varžovus kaskart užpulti. Džiugu, kad MRU žaidėjai pusfinalio susitikime įgyvendino trenerio Mindaugo Sakalausko iškeltus uždavinius, neatsipalaidavo, grūmėsi užsivedę. Už tai jiems noriu padėkoti. Giliai širdyje tikiu, kad ne ką mažiau rimtai nusiteikę grumsimės ir didžiajame finale su LSU komanda. Juk LSU įgavo labai daug patirties LKL čempionate. Manau, kad bus sunkiau, nei praėjusiais metais. Laukia įnirtinga kova“, – pabrėžė V. Poteliūnas.

LSKL didysis finalas Šiaulių arenoje (Jono Jablonskio g. 16, Šiauliai) vyks balandžio 7 dieną nuo 19 val.

Kauno mūšyje – LSU įveikė VDU

Kitame pusfinalio susitikime VDU krepšininkai namuose po permainingos kovos rezultatu 78:84 (18:18, 15:27, 24:12, 21:27) nusileido LSU atstovams.

Edo Nickaus auklėtiniai iki didžiosios pertraukos susikrovė 12 taškų pranašumą – 45:33, tačiau antroje rungtynių pusėje VDU ne tik panaikino deficitą, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Būtent iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 2 minutėms ir 17 sekundžių 8 taškais - 75:67 - priekyje buvo VDU, tačiau LSU dar kartą įrodė, kad jie neveltui patirties semiasi LKL čempionate – sugebėjo pataikyti kelis tolimus metimus ir išplėšti pergalę.

Nugalėtojams net 28 taškus pelnė Šarūnas Vingelis, 14 – Žygimantas Skučas, 13 – Taurantas Tamošiūnas, 12 – Šarūnas Beniušis, 7 – Paulius Malašauskas.

Iš VDU komandos išsiskyrė 16 taškų pelnęs Tomas Dimša, po 12 taškų surinko Marius Valukonis ir Rolandas Jakštas, po 8 – Vytenis Lipkevičius ir Justas Tamulis.

„Šioms rungtynėms ruošiamės itin atsakingai ir tas darbas davė vaisių. Pergalę lėmė disciplina ir agresyvi gynyba. Klausiate, kas antroje rungtynių pusėje mums nutiko, kad išbarstėme 12 taškų pranašumą? Juk VDU – tituluota komanda, savo gretose turinti „Žalgirio“, „Neptūno“ žaidėjų. Visas rungtynes šiuolaikiniame krepšinyje atsilaikyti, žaisti be duobių yra labai sudėtinga. Svarbu, kad kovėmės iki pabaigos ir iškovojome pergalę. Dar kartą galiu pasidžiaugti vaikinais ir jų darbu“, - iškart po rungtynių kalbėjo LSU strategas Edas Nickus.

Jis pabrėžė, kad būtų labai šaunu atsirevanšuoti MRU komandai už pernykšti finalą, tačiau pripažino, kad laukia itin kruopštus darbas.

„Dar iki tos dvikovos turėsime dvejas LKL rungtynes. Žaidėjams teks didelis krūvis, tad stebėsime, ar nepritrūks jėgų“, – pridūrė E. Nickus.

Apmaudo dėl pralaimėtų pusfinalio rungtynių neslėpė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

„Jau atrodė, kad radome žaidėjus, kuriems šiandien geriau sekasi kovoti ir buvome pakreipę rungtynių eigą į savo pusę, tačiau varžovams pabaigoje sekėsi pataikyti fantastinius metimus. Tiesiog varžovams sekėsi, o nuo mūsų fortūna nusigręžė. Ką galiu bepridurti, kai varžovai per rankas meta į krepšį, bandydami nenukristi į užribį, ir pataiko. Žinoma apmaudu, bet jau nieko nebepakeisime. Nežinau kaip bus dėl LSKL mažojo finalo rungtynių, kadangi tą dieną žaidžia Kauno „Žalgiris“, o šios komandos nariai sudaro mūsų branduolį“, – aiškino VDU treneris A. Juknevičius.

VDU ir ŠU kova dėl LSKL bronzos medalių vyks balandžio 7 dieną nuo 17 val Šiaulių arenoje.