Balandžio 1 diena
18.30 Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „LSU-Atletas“

Balandžio 2 diena
18.00 Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – „Šiauliai“
18.30 Utenos „Juventus“ – Prienų „TonyBet“

Balandžio 3 diena
19.00 Klaipėdos „Neptūnas“ – Kauno „LSU-Atletas“

Balandžio 1 ir 3 dienomis Panevėžyje ir Klaipėdoje lankysis absoliutus BEKO LKL autsaideris Kauno „LSU-Atletas“. Abiejų mačų favoritai bus šeimininkai, tačiau visada išlieka staigmenos tikimybė. Kaip prieš mačą su kauniečiais sakė „Šiaulių“ puolėjas Arnas Labuckas, „9 dienas iš dešimties šią komandą įveiktume“. „Lietkabeliui“ ir „Neptūnui“ reikės susikaupti ir pasistengti, kad nepasitaikytų ta blogoji – dešimtoji – diena.

Balandžio antrąją itin intriguojanti dvikova vyks Pasvalyje. Ten „Pieno žvaigždės“ priims „Šiaulius“. BEKO LKL turnyro lentelėje Pasvalio ekipa žengia penkta (16 pergalių ir 12 pralaimėjimų), tačiau vienu laipteliu lenkia šiauliečius (14 pergalių ir 12 pralaimėjimų) tik dėl didesnio sužaistų rungtynių skaičiaus. Tad trečiadienio mačas gali turėti labai daug įtakos sprendžiant 5-osios vietos likimą.

Šį sezoną tai bus jau ketvirtoji Pasvalio ir Šiaulių klubų akistata. Pirmosios trys pasižymėjo itin atkaklia kova ir dramatiška mačų pabaiga. Pasvalyje spalio pabaigoje šeimininkai laimėjo 71:65, o Šiauliuose ekipos pasidalino po pergalę – gruodžio viduryje 76:74 laimėjo šeimininkai, o vasario 2-ąją 75:73 – svečiai.

Pasvalyje šį sezoną laimėjo tik 2 komandos (Tartu „TU/Rock“ ir Kauno „Žalgiris“), o šiauliečiai, neseniai komandos gretas papildę dviem pajėgiais naujokais, pasistengs „Pieno žvaigždžių“ gerbėjus nuliūdinti trečiąjį kartą.

Per kitas balandžio 2-osios rungtynes Utenos „Juventus“ priims vakar DNB LKF taurę iškovojusius Prienų „TonyBet“ krepšininkus. BEKO LKL čempionate Prienų ekipa šį sezoną laimėjo prieš „Juventus“ visus 3 mačus, tačiau vasario 1-ąją namie – tik 77:76. Baltijos krepšinio lygoje (BBL) „Juventus“ taip pat turėjo pripažinti varžovų pranašumą 3 kartus (82:83 – namie, 68:73 ir 76:84 – išvykoje), tačiau vasario 22-ąją Utenoje varžovus vis dėlto palaužė rezultatu 70:67.

Rezultatai rodo, kad „Juventus“ treneriams pagaliau pavyko surasti būdą kovai su „TonyBet“ užmegzti. Todėl jų pergalė Utenoje trečiadienį nebūtų didelė sensacija. Toks rezultatas labai nudžiugintų „Žalgirio“ žaidėjus ir gerbėjus – „TonyBet“ pralaimėjimas jiems leistų pakilti į turnyro lentelės trečiąją vietą.

Balandžio 5 diena
17.00 Prienų „TonyBet“ – Kėdainių „Nevėžis“
17.00 Pasvalio „Pieno žvaigždės“ – Utenos „Juventus“
17.00 „Šiauliai“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“

Šeštadienį Prienų klubas priims įvairių negandų kamuojamus Kėdainių „Nevėžio“ krepšininkus ir bus neabejotinas dvikovos favoritas.

Tuo metu Pasvalyje „Juventus“ mes iššūkį dar vienam neparankiam varžovui. Uteniškiai su „Pieno žvaigždėmis“ šį sezoną BEKO LKL ir BBL čempionatuose žaidė 5 kartus, tačiau laimėjo tik kartą – gruodžio 18-ąją namie 76:74. Visi žino apie sunkumus, kurie laukia į Pasvalį atvykstančių komandų, todėl Utenos komanda palankaus rezultato gali tikėtis tik tuo atveju, jei aikštėje atiduos 110 proc. savo jėgų.

„Šiaulių“ krepšininkų po sunkios išvykos į Pasvalį laukia dar vienas rimtas išbandymas. Šeštadienį į Šiaulių areną atvyks visas 13 rungtynių BEKO LKL čempionate laimėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“. Tačiau tai bus išbandymas ne tik šeimininkams.

Sostinės klubo žaidėjams, treneriams ir gerbėjams pastarųjų susitikimų su kitomis Lietuvos komandomis rezultatai tikrai neprideda pasitikėjimo. Prisiminkime: vasario 7-ąją namie vos palaužtas „Nevėžis“ 67:64, vasario 9-ąją išvykoje „TonyBet“ – 70:57, vasario 2-ąją Panevėžyje sunkiai įveiktas „Lietkabelis“ 85:74, vasario 28-ąją per stebuklą išvengta katastrofos Garliavoje žaidžiant su „LSU-Atletu“ (83:82), o praeitą savaitgalį per DNB LKF taurės turnyro finalo ketvertą tik 90:88 nugalėtas „Neptūnas“ ir 91:92 pralaimėta tam pačiam „TonyBet“. Ar šiame kontekste kas nors pavadintų „Šiaulių“ pergalę sensacija?

Balandžio 6 diena
18.00 Alytaus „Dzūkija“ – Panevėžio „Lietkabelis“

BEKO LKL savaitę užbaigs mačas Alytuje tarp dviejų dėl vietos akrintamosiose varžybose besikaunančių komandų. „Dzūkija“ (11 pergalių ir 18 pralaimėjimų) šiuo metu turnyro lentelėje yra aštunta, tačiau tik 1 pergale lenkia mažiau rungtynių sužaidusius „Nevėžį“ ir „Lietkabelį“ (antradienį žaidžiantį su „LSU-Atletu“).

Alytaus klubo perspektyvas kovoje dėl vietos geriausiųjų aštuntuke labai apsunkina ir likusių rungtynių tvarkaraštis. Mačas su „Lietkabeliu“ dzūkams bus paskutinis šiame reguliariajame sezone namie, o likusias 4 rungtynes teks žaisti Vilniuje, Utenoje, Kaune ir Prienuose.

Pralaimėjimas šeštadienį tikriausiai nublokštų dzūkus už pirmojo aštuoneto ribų ir iki minimumo sumažintų viltis į jį sugrįžti. Todėl alytiškiai padarys viską, kad nudžiugintų savo gerbėjus pergale ir suteiktų viltį šį sezoną dar pamatyti komandą žaidžiančią savo arenoje.

Pirmąsias „Dzūkijos“ ir „Lietkabelio“ rungtynes Alytuje kovo 12-ąją 66:63 laimėjo svečiai. Anksčiau Panevėžio „Cido“ arenoje komandos pasidalino po pergalę: 74:64 laimėjo dzūkai ir 85:77 – aukštaičiai.