„Iš anksto buvo pranašaujama, kad šis finalo ketvertas bus išskirtinis, nutiks įvairiausių netikėtumų. Taip ir įvyko, Prienų klubas parašė naują istoriją. Manau, tai yra gerai pačiam krepšiniui ir jo ateičiai. Kartu tai buvo postūmis ateityje pakeisti turnyro formatą. Pasvarstysime, pažiūrėsime“, – sakė A. Sabonis.

LKF prezidentas užsiminė, kad taurės turnyras Lietuvoje gali priminti Ispanijoje vykstančias Karaliaus taurės varžybas. Pastarosiose įpusėjus nacionalinių pirmenybių sezonui dalyvauja aštuoni stipriausi elitinės ACB lygos klubai. Tiesa, A. Sabonis svarstė, jog į taurės varžybas reikėtų įtraukti ne tik Lietuvos krepšinio lygos (LKL), bet ir antros pagal pajėgumą Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ekipas.

Sekmadienį A. Sabonis taip pat padėjo ant parašą ant naujos paramos sutarties su Prienų klubą finansuojančia lažybų bendrove „Tonybet“. Pastarosios savininkas Antanas Guoga įsipareigojo dar trejus metus remti LKF, tiesa, paramos suma neatskleidžiama.

Primename, kad LKF taurės finale Prienų krepšininkai po pratęsimo 92:91 pranoko „Lietuvos rytą“. Pusfinalyje šeštadienį prieš Virginijaus Šeškaus auklėtinius neatsilaikė ir Kauno „Žalgiris“, kapituliavęs 76:84.

LKF taurės finalo ketverto varžybas Panevėžyje stebėjo ir nacionalinės rinktinės vairininkas Jonas Kazlauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)