Už vairo – Š. Jasikevičius

Rungtynėse buvo žaidžiami trys kėliniai po 9 minutes. Per pirmą trečdalį žalgiriečiai žaidė su bokso pirštinėmis, antrame – vienoje rankoje laikydami gėlių puokštės ir tik trečiame galėjo žaisti „visa jėga“. Tiesa, tuomet užtemo arenos apšvietimas, o prieš „Žalgirio“ penketą išsirikiavo visi, įskaitant ir atsarginius, teatrų rinktinės nariai.

„Žalgirio“ ekipai, prie kurios vairo stovėjo Šarūnas Jasikevičius, atstovavo tikras „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas, buvę žalgiriečiai Mindaugas ir Eurelijus Žukauskas, Darius Sirtautas, Tomas Masiulis, dabartinio „Žalgirio“ legionierius Justinas Dentmonas bei jaunieji Kauno ekipos žaidėjai. Taip pat aikštėje buvo Vaidas Jurgilas, Justas Tamulis, Gintaras Staniulis ir kiti.

Teatrų ekipai atstovavo Egidijus Stancikas, Raimondas Baranauskas, Ridas Žirgulis, Jonas Baranauskas, Egidijus Bavikinas ir kiti.

J. Dentmoną išsivedė „palikta“ žmona

Prasidėjus rungtynėms „Žalgiriui“ sunkiai sėkėsi kontroliuoti kamuolį, kai ant rankų buvo užmautos bokso pirštinės – tuo pasinaudoję teatralai atitrūko 5:0. Tačiau iki kėlinio pabaigos rezultatas tapo lygus – 8:8. Antrame kėlinyje žalgiriečiai rungtyniavo laikydami puokštę gėlių. Tačiau tai neleido teatralams atitolti – po dviejų kėlinių teatro rinktinė pirmavo 21:20.

Beje, antro ketvirčio pabaigoje aikštėje pasirodė Justinas Dentmonas. Amerikietis dar spėjo pelnyti du taškus, tačiau į aikštę žengė krepšininko „palikta žmona“ su krūva vaikų – moteris „negerą“ vyrą išsivedė iš arenos. Žinoma, tai tebuvo teatralų paruoštas pokštas.

Trečiame kėlinyje žalgiriečiai „fizinių“ kliūčių žaisti jau neturėjo, tačiau kelią link krepšio jiems pastojo visa teatro rinktinės ekipa. Lemiamus taškus rungtynėse sudėjo aktorė G. Balandytė, kuri pelnė keturis taškus ir leido teatro ekipai švęsti pergalę. Kad garbaus amžiaus aktorei pataikyti būtų ne taip sudėtinga, krepšio lankas buvo nuleistas.

Po 27 min. rezultatas buvo 48:42 ir džiūgaudami teatralai šoko pergalės šokį.

„Žalgirio“ ekipoje daugiausiai – 10 – taškų pelnė Eurelijus Žukauskas. Teatro ekipai R. Žirgulis pelnė net 17 taškų.

Žalgiriečių ir teatralų krepšinio rungtynės prieš keletą dešimtmečių Kaune buvo įprastos. Pažiūrėti aktorių ir krepšininkų kovų į Kauno sporto halę ateidavo tūkstančiai žiūrovų, tačiau tradicija pamažu nunyko ir nutrūko maždaug prieš 20 metų. 1979 metais į Kauno sporto halę susirinko net 4000 žiūrovų. Antradienį tiek žiūrovų nebuvo, tačiau norinčių pamatyti įdomią dvikovą – netrūko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)