Kovo 26 diena
18.00 Kėdainių „Nevėžis“ – Alytaus „Dzūkija“

Trečiadienį Kėdainiuose į aikštę žengs ant patekimo į atkrintamąsias varžybas ribos balansuojančios komandos. „Nevėžis“ šiuo metu BEKO LKL turnyro lentelėje yra devintas, nuo septintą poziciją užimančios „Dzūkijos“ atsilieka 2 pergalėmis, bet yra sužaidęs vienu maču mažiau.

Alytaus klubas šeštadienį 73:61 palaužė principinį varžovą Utenos „Juventus“ ir yra nusiteikęs dar labiau sustiprinti savo pozicijas geriausių lygos komandų aštuntuke.

Tuo metu „Nevėžio“ padėtis vis blogėja. Komanda praeitą savaitę patyrė du itin skaudžius pralaimėjimus turnyro lentelėje žemiau esančioms komandoms – išvykoje 69:96 Panevėžio „Lietkabeliui“ ir namie 69:72 Kauno „LSU-Atletui“. Be to, ekipą paliko dar vienas svarbus žaidėjas – Valdas Dabkus. Visa tai leidžia teigti, kad įvairių negandų šį sezoną kamuota Kėdainių ekipa šiuo metu yra didelėje duobėje.

Šį sezoną per tarpusavio rungtynes du kartus laimėjo alytiškiai, kartą – Kėdainių klubas. Alytuje komandos pasidalino po pergalę (svečių pergalė 82:76 spalio 22-ąją ir šeimininkų revanšas 70:62 vasario 1-ąją), o Kėdainiuose gruodžio 15-ąją 69:55 laimėjo „Dzūkija“.

Net ir stipriausios sudėties žaidusį „Nevėžį“ dukart įveikę alytiškiai yra šios savaitės dvikovos favoritai. Vis dėlto Kėdainių ekipai prieš artėjančias išvykas į Prienus ir Šiaulius „Dzūkija“ taip pat yra būtent tas varžovas, žaidžiant su kuriuo privaloma siekti pergalės.

Beje, į šias rungtynes atvykę ištikimi „Nevėžio“ gerbėjai gaus dovanų BEKO LKL žaidėjų kortelių pakuotes.

Kovo 29 diena
17.00 Utenos „Juventus“ – Kauno „LSU-Atletas“

Per šias rungtynes Utenos ekipa bandys reabilituotis po labai skausmingo pralaimėjimo „Dzūkijai“ ir iškovoti kovo mėnesį antrą pergalę. Kovo pradžioje „Juventus“ sutriuškino „Lietkabelį“ 101:74 ir pralaimėjo „Nevėžiui“ 67:69.

„LSU-Atletas“ į Uteną atvyks geros nuotaikos, nes komandai per rungtynes Kėdainiuose praeitą savaitę pavyko nutraukti net 17 pralaimėjimų iš eilės seriją.

Vos 4 pergales šį sezoną iškovoję kauniečiai vieną jų šventė būtent per rungtynes su „Juventus“ (89:82 spalio 15-ąją). Kitus du mačus laimėjo Utenos komanda – 95:74 namie ir 87:63 išvykoje. Dėl vietos atkrintamosiose varžybose ir galimybės pakilti bent į septintąją vietą besikaunantis „Juventus“ antrą kartą per sezoną pralaimėti studentams negali sau leisti.

Kovo 30 diena
16.00 Šiaulių „Šiauliai“ – Alytaus „Dzūkija“

BEKO LKL savaitę sekmadienį užbaigs mačas Šiauliuose tarp vietos klubo ir „Dzūkijos“. „Šiauliai“ praeitą savaitę namie net 20 taškų skirtumu nušlavė Prienų „TonyBet“ (90:70), tačiau lieka įstrigę turnyro lentelės šeštojoje vietoje. Aukščiau esantys Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkai šiauliečius lenkia 3 pergalėmis, bet yra ir sužaidę 3 rungtynėmis daugiau. Tad viskas šioje situacijoje yra „Šiaulių“ rankose, reikia tik neklupti per rungtynes su žemiau esančiomis ekipomis. O vienu laipteliu žemiau yra būtent „Dzūkija“.

Savo ruožtu alytiškiai nuo šiauliečių atsilieka tik 2 pergalėmis, bet yra sužaidę 2 rungtynėmis daugiau. Jei Mindaugo Lukošiaus auklėtiniai galvoja ne tik apie galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas, bet ir pakilti aukščiau 7-osios pozicijos, laimėti Šiauliuose yra tiesiog būtina.

Šį sezoną Šiaulių ir Alytaus komandos nesugebėjo laimėti varžovų aikštėje. Alytuje šeimininkai dar prieš Naujuosius nugalėjo 66:56 ir 81:73, bet Šiauliuose sausio 28-ąją buvo sutriuškinti 47:87.