Kazio Maksvyčio auklėtiniai dvikovą pradėjo geriau – 16:7, o dar po kelių akimirkų susikrovė ir dviženklę taškų persvarą – 20:10.

Visgi, iki didžiosios pertraukos svečiai sumažino atsilikimą iki 5 taškų – 34:39. Po atokvėpio minučių neptūniečiai į aikštę žengė itin kovingai nusiteikę ir gretai atitrūko – 52:41.

Dar po kelių akimirkų po tolimą metimą pataikė Edgaras Ulanovas ir po daugiau nei mėnesio pertraukos į aikštę žengęs Justas Sinica (gydėsi riešo traumą), du baudos metimus pridėjo „Neptūno“ kapitonas Martynas Mažeika ir klaipėdiečių pranašumas išaugo iki 20 taškų – 65:45.

Latvijos atstovai dar kilo į lemiamą šturmą ir buvo priartėję iki 4 taškų – 77:81, tačiau nepasimetė ir klaipėdiečiai – užtikrintai sužaidė rungtynių pabaigą ir džiaugėsi svarbia pergale.

Klaipėdos „Neptūnas“ 90:85 (23:15, 16:19, 26:13, 25:38) Rygos VEF

„Neptūnas“: Edgaras Ulanovas – 22 taškai (10 atk. kam.), Martynas Mažeika – 15, Vytautas Šarakauskas – 14 (11 atk. kam.), Justas Sinica – 9, Arvydas Eitutavičius – 9, Mindaugas Girdžiūnas – 8, Simas Galdikas – 6, Valdas Vasylius – 4, Marius Runkauskas – 3 tšk.

VEF: Antywane'as Robinsonas – 16, Danielis Brownas ir Christianas Polkas – po 14, Derrickas Nixas – 12.

Ši pergalė kilstelėjo „Neptūną“ į aštuntąją VTB Vieningosios lygos poziciją. BasketNews.lt pabrėžia, kad neptūniečiai turi realių šansų išsaugoti šią vietą ir tai Kalipėdos ekipai garantuotų piniginę premiją iš lygos ir garantuotą kelialapį į kito sezono čempionatą.

„Neptūnas“ (5/12) dabar VTB Vieningosios lygos pirmenybėse viena pergale lenkia Mariuplio „Azovmaš“ (4/11) ir Minsko „Cmoki“ (4/12) komandas, tačiau šios yra žaidusios atitinkamai dvejomis ir vienomis rungtynėmis mažiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)