KTU dėl kelialapio į finalo ketverto varžybas savo žiūrovų akivaizdoje su Klaipėdos universiteto (KU) merginomis kovėsi iš paskutiniųjų ir tai davė rezultatų – kaunietės pergalę iškovojo po atkaklios ir itin įtemptos kovos vos 2 taškų skirtumu – 63:61 (13:18, 21:11, 20:19, 9:13).

Pirmus du kėlinius vyko permaininga kova – pirmavo tai viena, tai kita ekipa, tačiau antroje rungtynių pusėje nuolat priekyje keliais taškais buvo KTU ekipa, o ketvirtajame kėlinyje kaunietės susikrovė ir dviženklę persvarą – 58:48, 63:53.

Visgi, viešnios iš pajūrio, nors ir kovėsi be kelių savo lyderių, nesiruošė nuleisti rankų – iki ketvirtojo kėlinio pabaigos likus 2 minutėms priartėjo vos per vieną metimą – 61:63, tačiau KTU merginos nepasimetė ir sugebėjo atsilaikyti bei iškovoti itin svarbią pergalę.

„Kova buvo tiesiog žūtbūtinė – merginos kovėsi išties nuožmiai, negailėdamos jėgų. Džiaugiuosi pergale ir gražia kova. Tokios dvikovos tik puošia mūsų čempionatą“, - pasidžiaugė KTU merginų treneris ir LSKL generalinis sekretorius Jonas Kurševičius.

KTU ekipą į pergalę vedė Justina Razukevičiūtė, pelniusi 25 taškus (9 atk. kam., 6 rez. perd., 29 naudingumo balai), Inga Brusokaitė pridėjo 15 taškų, Laura Želnytė – 9 (11 atk. kam.), Goda Ziutelytė – 5 tšk.

Klaipėdos komandos gretose išsiskyrė Roberta Mizgerytė, pelniusi 16 taškų (11 atk. kam.), Simona Dobrovolskytė pridėjo 15, Giedrė Lileikytė ir Justina Matuzonytė (19 atk. kam.) – po 12 tšk.

LSKL merginų reguliariajame čempionate liko sužaisti vienerias rungtynes, kurios jau nieko nebelemia. Klaipėdietės dar savo aikštėje susitiks su VDU ekipa (atkeltos rungtynės), tačiau net ir VDU pergalės atveju, komandų rikiuotė LSKL turnyro lentelėje nebepakis (VDU merginoms iškovojus pergalę, KTU ir VDU turėtų vienodai taškų, tačiau dėl geresnio tarpusavio santykio KTU vis vien žengtų laipteliu aukščiau).

Taigi, jau aiškios LSKL merginų pusfinalio poros: LSU susitiks su KTU, MRU – su KU.

LSKL merginų čempionato lentelė (žaista rungtynių, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.LSU109119
2.MRU107317
3.KU95414
4.KTU104614
5.VDU93612
6.VU101911

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)