Simbolinis NMKL penketas:

Įžaidėja. Jurgita Šegždaitė („KK Patriotės“): 3 rungtynės, 13,3 tšk., 3 atk. kam., 5,7 rez. perd., 5,3 per. kam., 4,3 kl., 9,7 naud. bal.

Esame įpratę kalbėti apie kitas dvi „Patriočių“ žaidėjas, Deimantę Naruševičiūtę ir Justiną Burbaitę, tačiau pats metas atsigręžti ir į šią komandos atakų dirigentę. Vasario mėnesio rungtynėse Jurgita puikiai dalino perdavimus komandoms draugėms, pati nevengė atakuoti krepšio ir, panašu, pasiekė tikrai neblogą sportinę formą. Nors įžaidėja gana dažnai klydo šias nesėkmės tuoj pat kompensuodavo perimtais kamuoliais ir rezultatyviais perdavimais.

Atakuojanti gynėja. Gabija Meškonytė (Vilniaus „Jaunieji talentai 2“): 4 rungtynės, 12,3 tšk., 4,3 atk. kam., 2 rez. perd., 2,5 per. kam., 4 kl., 9,5 naud. bal.

Jokio stebuklo čia nėra - G. Meškonytė tiesiog žaidžia sau įprastą krepšinį. Vasario mėnesį gynėjos ir vėl buvo pilna visur: ji pelnė taškus, kovojo dėl atšokusių kamuolių, dalino perdavimus ir „vogė“ kamuolius iš varžovių. Tiesa, nors G. Meškonytė tapo geriausia mėnesio gynėja, jos statistiniai vidurkiai vasarį buvo netgi prastesni nei iki tol. G. Meškonytės žaidime atsirado ir gerokai daugiau klaidų. Panašu, kad krepšininkė pranoko visas, išskyrus - save.

Lengvasis kraštas. Goda Ziutelytė („Jonava“): 3 rungtynės, 13 tšk., 4,7 atk. kam., 3,3 rez. perd., 5,3 per. kam., 3,7 kl., 10,7 naud. bal.

Krepšininkė ryškiausiai sublizgėjo paskutinėse vasario mėnesio rungtynėse su „Jaunųjų talentų 2“ komanda, kai sugebėjo perimti net 9 kamuolius. Pasiekusi tokį rezultatą G. Ziutelytė tuo pačiu tapo vasario mėnesio „vagių“ karaliene.

Sunkusis kraštas. Eglė Jucevičiūtė (Vilniaus „Tiketa“): 3 rungtynės, 17,3 tšk., 7 atk. kam., 1,3 per. kam., 3,7 kl., 0,7 bl., 11 naud. bal.

Viena rezultatyviausių vasario mėnesio lygos krepšininkių. Taip pat - viena iš dviejų neįmintų „Tiketos“ varžovių mįslių, kartu su Kristina Palaimaite. Tiesa, E. Jucevičiūtė, nors ir žaidė rezultatyviai, naudingumo balais pasigirti nelabai galėjo. Rungtynėse su „LSU-Kauno“ komanda ji surinko vos 3, o susitikime su „Jonava“ - 8 balus. Puolėja blykstelėjo tik mače su „Jaunaisiais talentais 2“, kai pelnė 22 naudingumo balus ir gerokai pagerino savo mėnesio vidurkį.

Vidurio puolėja. Monika Petrauskaitė („LSU-Kaunas“): 2 rungtynės, 16,5 tšk., 7,5 atk. kam., 4,5 rez. perd., 2 per. kam., 21,5 naud. bal.

Žaidėja prie „LSU-Kauno“ komandos gretų prisijungė vos prieš mėnesį, tačiau jau per pirmas rungtynes įrodė savo meistriškumą. Debiuto rungtynėse su „Tiketa“ vidurio puolėjai trūko vos 3 rezultatyvių perdavimų iki „trigubo dublio“. M. Petrauskaitė taip pat tapo ir absoliučiai naudingiausia vasario mėnesio žaidėja. Žinoma, per minėtą laikotarpį ji sužaidė vos dvejas rungtynes, tačiau net ir to užteko, kad įsitikintume - NMKL pagaliau atsirado atsvara K. Palaimaitei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją