Skaudžiausia tai, kad žalgiriečiai tris kėlinius pirmavo ir turėjo iniciatyvą (40:32, 57:52), bet paskutiniame ketvirtyje pavargo ir leido varžovams pakreipti įvykius jiems naudinga linkme (14:27).

Po pralaimėjimo žalgiriečių vyriausiasis treneris Saulius Štombergas pripažino, kad didžiausia pralaimėjimo priežastimi buvo varžovams suteiktos galimybės kartoti metimus.

„Visi žino, kad „Bayern“ komanda mėgsta žaisti agresyviai ir kietai gynyboje bei atiduoda 100% jėgų. Visi žino trenerį Svetislavą Pesičių ir jo žaidimo braižą.

Džiaugiamės, kad kovojome kaip lygūs su lygiais. Juk visko nutinka ketvirtame kėlinyje. Pagrindinė pralaimėjimo priežastis buvo jų atkovoti kamuoliai puolime. Jie turėjo per daug antrų galimybių kartoti metimus.

Jeigu būtumėm susirinkę kamuolius, galėjome ir laimėti. Justino Dentmono techninė pražanga palaidojo mums rungtynes“, - kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Tuo tarpu „Bayern“ treneris Svetislavas Pesičius gyrė kaip jaunystėje žaidusį Šarūną Jasikevičių. Kovo 5-ą dieną 38-ą gimtadienį švęsiantis įžaidėjas per 22 minutes pelnė 15 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

„Mes buvome pasiruošę žaisti kietai ir agresyviai gynyboje, nes būtent taip laimėjome Kaune. Žinome, kad varžovų komandoje žaidžia profesionalai, pradedant nuo trenerio Sauliaus Štombergo, kuris buvo puikus žaidėjas. Šarūnas Jasikevičius ir Robertas Javtokas taip pat yra puikūs žaidėjai, įnešę nemažą indėlį į Europos krepšinį.

„Žalgiris“ buvo visai kita komanda. To aš ir tikėjausi. Jie žaidė su aukštu mentalitetu ir kietai gynyboje. Šarūnas rungtyniavo kaip 18-metis. Man patiko, kaip jie žaidė, tačiau aš didžiuojuosi ir tuo, kaip mes sužaidėme.

Per ilgąją pertrauką savo komandos prašiau nepasiduoti. Žinojau, kad turėsime ir savų progų. Svarbiausia, kad buvome susikoncentravę visų rungtynių metu. Jeigu nori laimėti, turi tikėti, kad gali laimėti“, - sakė S. Pesičius.

DELFI primena, kad pirmasis šių ekipų susitikimas Kaune baigėsi Bavarijos ekipos pergale netikėtai dideliu - 18 taškų - skirtumu - 66:84.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)