Šiuo metu F grupėje „Žalgiris“ (1 pergalė ir 5 pralaimėjimai) žengia priešpaskutinis, septintas. „Real“ (5/1) klubas trečias, tik dėl prastesnio taškų santykio nusileisdamas tiek pat pergalių turintiems Maskvos CSKA ir Tel Avivo „Maccabi“ klubams.

Šį sezoną „Žalgiris“ ir „Real“ dukart žaidė reguliariame sezone ir abu kartus pergalę šventė ispanai – 63:83 ir 67:95.

„Teko su jais žaisti ir ne kartą. Daug kažką kalbėti apie „Real“ nėra reikalo. Visi žino, kad tai gera komanda, greitai bėga, gerai žaidžia. Vieną kartą per sezoną tik pralaimėjo. Bus sunku. Nesame pesimistiškai nusiteikę – tiesiog sakau, kaip yra. Gera komanda, prieš kurią bus labai sunku žaisti. Bet mes važiuojame kovoti, žaisti savo žaidimą, gerinti savo žaidimą. Žiūrėsime, kaip bus. Mums reiks stengtis sulėtinti jų žaidimą. Kiek įmanoma. Jie po kiekvieno perimto ar atkovoto kamuolio visi greitai bėga ir labai gerai bėga. Pagrindinis mūsų tikslas – sulėtinti jų žaidimą, kad jie kuo mažiau mestų metimų, kad gautų kuo mažiau atakų“, - sako M. Pocius.

S. Štombergas Kauno komandai vadovavo antrose tarpusavio su „Real“ ekipa rungtynės. Strategas pripažįsta, kad tai nebuvo pačios geriausios rungtynes, tačiau šį kartą viliasi, kad bus kitaip.

„Tai yra gerai sukomplektuota komanda, daug gerų, žinomų žaidėjų. Tikrai jie dabar diktuoja savo sąlygas, tikrai gerai žaidžia. TOP-16 etape taip pat demonstruoja gerą krepšinį. Aišku, tokiu taškų skirtumų kaip reguliariajame sezone nėra. Patyrę žaidėjai greitai išnaudoja bet kokias klaidas. Bus sunku, bet žinome savo žaidimą, kurį mes pagerinome.

Šešioliktuke mūsų žaidimas tikrai pagerėjo. Kai kurie žaidėjai taip pat demonstruoja geresnį žaidimą, tai komanda atrodo kitaip. Tačiau mes privalome gerinti gynybą – leidžiame primesti, leidžiame mesti komandų lyderiams, kuriuos turėtume agresyviau gintis. Norint laimėti, galvoti apie kitus etapus mes turime tikrai tam turime skirti daug dėmesio. Kol kas mes turime šansų. Kol bus bent menkiausias šansas mes darysime viską, kad jį išnaudotume“, - sako treneris.

Be to, S. Štombergas tikina, kad ir favoritams pasitaiko prastų dienų.

„Visi varžovai yra įveikiami. Būna ir jiems silpnesnių dienų, pasitaiko juodų dienų. Stengsimės kovoti iš visų jėgų. Mums pergalės labai reikalingos“, - sako S. Štombergas.

Strategas nerimavo, kad prieš išvyką į Madridą komandai trūko visaverčių treniruočių – dėl įvairių traumų treniruotis negalėjo Vytenis Lipkevičius, Tadas Klimavičius, Šarūnas Jasikevičius, Martynas Pocius. Tačiau visi jie vyksta į Ispanijos sostinę.

„Žalgirio“ ir „Real“ dvikova penktadienį prasidės 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)