Kiekvienai konferencijai atstovavo po tris krepšininkus. Rytams – Paulas George‘as, Terrence‘as Rossas ir J. Wallas, o Vakarų garbę gynė Damianas Lillardas, Benas McLemore‘as bei Harrisonas Barnesas.

Pirmame etape abiejų konferencijos krepšininkai turėjo per 90 sekundžių atlikti kuo daugiau dėjimų, o antrame jau kiekvienas kovojo už save. Teisėjų sprendimu J. Wallas laimėjo mikrodvikovą prieš B. McLemore‘ą, P. George‘as – prieš H. Barnesą, o 2013 metų čempionas T. Rossas įveikė D. Lillardą.

Nugalėtoju J. Wallo išrinko speciali komisija, kurią sudarė Dominique'as Wilkinsas, Magicas Johnsonas ir Julius Ervingas.

Tritaškių konkurse – italų snaiperio triumfas

NBA tritaškių konkurse, kuriame iš viso dalyvavo 8 krepšininkai, savo snaiperio sugebėjimus pademonstravo Italijos rinktinės narys Marco Belinelli, kuriam ir atiteko nugalėtojo titulas.

Tarp Rytų konferencijos snaiperių geriausiai pasirodė Bradley Bealas, surinkęs 21 tašką ir už savo nugaros palikęs Joe Johnsoną (11), Arroną Afflalo (15) ir 2013 metų čempioną Kyrie Irvingą (17).

Vakaruose taikliausias buvo San Antonijaus „Spurs“ klubo žaidėjas Marco Belinelli. Jis surinko 19 taškų ir aplenkė Damianą Lillardą (18) bei Keviną Love ir Stepheną Curry (po 16).

Konferencijų nugalėtojai susitiko finale. Tačiau nugalėtojui išaiškinti neužteko vienos metimų serijos. Po pirmųjų bandymų abu žaidėjai surinko po 19 taškų. Papildomojo serijoje M. Belinelli įrodė savo pranašumą ir triumfavo šiose varžybose pirmą kartą NBA karjeroje.

Įgūdžių konkurse – Vakarų pergalė

Portlando „Trail Blazers“ gynėjas D. Lillardas, kuris NBA lygoje žaidžia tik antrąjį sezoną, įgūdžių konkurse triumfavo antrą kartą iš eilės.

Konkurso tikslas – kuo greičiau įveikti specialų kliūčių ruožą.

Pirmame etape Vakaruose D. Lillardo ir Trey Burke tandemas pranoko slovėną Goraną Dragičių ir Reggie Jacksoną. Tuo tarpu Rytų konferencijoje triumfavo lygos naujokų duetas Michaelis Carteris–Williamsas ir Victoras Oladipo, įveikę Giannį Antetokounmpo ir Jono Valančiūno komandos draugą „Raptors“ gretose DeMarą DeRozaną.

Finaliniame pasirodyme sėkmės lydėjo Vakarų konferencijos duetą, kuris vos 0.1 sek. dalimi aplenkė savo varžovus iš Rytų.

Žvaigždžių dvikovoje C. Boshas apgynė titulą

„Taikliųjų žvaigždžių“ rungtyje, kurioje komandas sudaro NBA rungtyniaujantis krepšininkas, WNBA žaidėja ir karjerą baigęs NBA žaidėjas, antrus metus iš eilės triumfavo Chrisas Boshas, Dominique'as Wilkinsas ir Swin Cash.

Rytų konferencijoje čempionai nugalėjo „Hardaway“ komandą - Timas Hardaway, Timas Hardaway jaunesnysis ir Elena Delle Donne.

Vakarų konferencijoje Dello Curry, Stepheno Curry ir Becky Hammon trejetukas nusileido „Duranto“ komandai – Kevinas Durantas, Karlas Malone‘as ir Skylar Diggins.

Finale „Duranto“ komanda rungtį įveikė per 43.6 sek., o „Bosho“ trejetuko užfiksuotas laikas - 31.4 sek., leidęs triumfuoti antrus metus iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)