Pirmajame finalo ketvirtyje vyko nuožmi kova. Mačą sėkmingiau pradėjo svečiai iš Latvijos. Jie pirmieji numalšino jaudulį ir įgijo šešių taškų persvarą – 10:4. „Žalgirio“ komandoje sėkmingai rungtyniavęs Martynas Varnas ne tik panaikino deficitą, bet ir išvedė savo komandą į priekį. Du tritaškius pataikęs puolėjas surinko aštuonis taškus, o puikiai jam talkinę aukštaūgiai Martynas Sajus ir Martynas Echodas taipogi prisidėjo prie to, kad pirmąjį kėlinį laimėtų šeimininkai – 16:15.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai persvarą susikrovė puikiai atakuodami iš toli. Ketvirtį tolimu metimu pradėjo Matas Ragauskas, vėliau tritaškį įsmeigė Justas Vazalis. Po du taškus pridėję Valentinas Mitalauskas bei M. Sajus neleido į priekį įsiveržti varžovams (27:27). J. Vazalis tęsė puikų pasirodymą surinkdamas dar 10 taškų ir po pirmosios rungtynių pusės priekyje buvo kauniečiai – 39:31.

Po didžiosios pertraukos „Žalgirio“ aštuoniolikmečiai padidino atotrūkį. Dešimt taškų iš eilės šeimininkams surinko M. Varnas ir Tomo Masiulio auklėtiniai pranašumą išaugino iki rekordinio – 51:33. Po Kristupo Žemaičio trijų taškų buvo nubrėžta nauja rekordinės persvaros žyma (56:36). Svečiai baltos vėliavos nekėlė , surengė spurtą bei sumažino deficitą perpus (56:46). Ir tik šeši R. Žuklevičiaus taškai kėliniui baigiantis leido „Žalgiriui“ jaustis užtikrintu padėties šeimininku – 64:49.

Lemiamame ketvirtyje kauniečiai pergalės iš rankų nebepaleido. Kėlinio pradžioje sėkmingai rungtyniavo aukštaūgis M. Sajus, triskart pelnęs taškus iš po krepšio (70:53). Likus kiek daugiau nei dviem minutėms, šeimininkai užtikrintai buvo priekyje – 80:64, tačiau kovingai nusiteikę latviai rungtynių pabaigoje sugebėjo sušvelninti atsilikimą. Vis dėlto „Žalgirio“ aštuoniolikmečiai palaužė Rygos ekipą ir triumfavo Eurolygos jaunimo atrankos turnyre – 86:78.

Turnyro laimėtojas iškovojo kelialapį į finalo ketverto etapą, kuris gegužės 15-18 dienomis vyks Italijos mieste Milane.

Kaune vykstančio ULEB Eurolygos jaunių (iki 18 metų) vaikinų krepšinio turnyre trečią vietą užėmė Vilniaus „Lietuvos ryto“ vaikinai. Mače dėl trečios vietos vilniečiai 78:56 (16:12, 26:18, 15:20, 21:6) sutriuškino Prahos „USK Future Stars“ ekipą.

Nugalėtojams Regimantas Miniotas pelnė 16 taškų, Aidas Einikis - 13, Tautvydas Paliukėnas - 12, Tomas Znadavičius - 11.

Čekijos klubui Petras Ropekas surinko 21 tašką, Omdrejus Sehnalas 9, Marekas Marešas ir Jakubas Joklas - po 8.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)