Susikaus ir su būsimais konkurentais čempionate

Planetos pirmenybėms 2010 metų bronziniai prizininkai ruošis namuose, Lietuvoje vyks ir didžioji dalis draugiškų dvikovų.

„Manau, kad 70 proc. mūsų rungtynių bus žaidžiamos Lietuvoje, tad sirgaliai tikrai turės galimybių pamatyti aukšto lygio komandų. O ir mūsų rinktinei nereikės kažkur toli važinėti. Pora išvykų yra numatyta, bet kol neturime trenerio Jono Kazlausko galutinės nuomonės ir kitų rinktinių patvirtinimų, plačiau apie jas pasakoti nenorėčiau“, – DELFI teigė T. Rimkus.

Anot jo, beveik pasiektas susitarimas su Slovėnijos ir Australijos nacionalinėmis komandomis. Įdomu, jog jos abi bus ir Lietuvos rinktinės varžovėmis pasaulio čempionato D grupėje.

Prieš metus J. Kazlauskas nebuvo patenkintas tuo, jog repetuoti žaidimą prieš Europos pirmenybes lietuviams reikėjo su būsimais priešininkais pirmame jų etape – makedonais ir bosniais.

Dabar, T. Rimkaus teigimu, problemų dėl to nedaro nei treneris, nei oponentai.

Nori žaisti ir graikai, ir latviai

Tarp kitų potencialių Lietuvos rinktinės varžovų draugiškuose susitikimuose yra Graikija, Suomija, Naujoji Zelandija.

Gali būti, jog lietuviai savo žaidimo schemas šlifuos rungdamiesi net su dviem komandomis iš Okeanijos zonos.

„Čempionatas vyksta Europoje, todėl yra puiki proga kalbėtis su ekipomis iš kitų žemynų, kurios nori atvykti anksčiau ir aklimatizuotis“, – sakė T. Rimkus.

Lietuvos rinktinė veikiausiai susitiks ir su komandomis, kurios ruošis ne pasaulio čempionatui, o 2015 metų Senojo žemyno pirmenybių atrankos turnyrui. Tarp pastarųjų LKF renginių ir sporto direktorius paminėjo latvius ir gruzinus.

Sirgaliams teks konkuruoti su kurortininkais

Viešėdami Ispanijoje, LKF atstovai ne tik derino kontrolinių rungtynių grafikus, bet ir nuskrido į Gran Kanarijos salą, kur pasirodymą pasaulio pirmenybėse pradės Lietuvos rinktinė.

Atlanto vandenyno greta Maroko krantų skalaujamas Kanarų salynas dėl vaizdingos gamtos, švelnaus klimato ir pasakiškų paplūdimių laikomas turistų rojumi. Vien Gran Kanarijoje per metus apsilanko daugiau nei 3 mln. svečių. Tačiau čempionato organizatoriai žada pasistengti, jog įprastas pajūrio kurorto šurmulys netrikdytų komandų rimties – stovėti eilėse su poilsiautojais krepšininkams esą tikrai nereikės.

Visas salos sostinėje Las Palme įsikūręs keturių žvaigždučių viešbutis „AC Hotel Iberia Las Palmas“ taip pat bus rezervuotas vien D grupės ekipų atstovams.

„Organizatoriai užtikrino, kad tiek viešbučio aplinka, tiek teritorija aplink treniruočių salę bus atitvertos nuo plačiosios visuomenės. Viskas išdėliota labai patogiai: viešbutis prie treniruočių salės, iki statomos pagrindinės „Gran Canaria“ arenos – 15-20 minučių kelio. O kad kurortas gyvens savo gyvenimą – mums tai nemaišo. Organizatoriai kaip tik nori pritraukti į tribūnas ir tuos turistus, kurie saloje tiesiog poilsiaus“, – pasakojo T. Rimkus.

Tiesa, krepšinio aistruoliams konkuruoti su kurortininkais gali tekti ieškant vietos apsigyventi. Gausiausias palaikymo pajėgas Las Palme veikiausiai turės Slovėnijos ir Lietuvos rinktinės, kurias tradiciškai lydi ne vienas šimtas sirgalių. Tačiau maždaug 10 tūkst. žiūrovų talpinsiančios „Gran Canaria“ arenos tribūnos gali nusidažyti ne vien žalia spalva.

„Vietiniai minėjo, kad Kanarų salyne gyvena nemaža korėjiečių bendruomenė“, – pastebėjo T. Rimkus.

Jo teigimu, LKF kaip visuomet pagelbės organizuotai Lietuvos rinktinės sirgalių grupei gauti bilietų į vieną tribūną. Savo pageidavimus dėl bilietų pirmenybių organizaciniam komitetui nacionalinės federacijos turi pateikti iki vasario 18 d.

Nors tiesioginio skrydžio iš Lietuvos į Gran Kanariją nėra, planuojama nacionalinę komandą į čempionatą nuskraidinti užsakomuoju reisu. Į atkrintamąsias varžybas, kurias priims Barselona ir Madridas, patekusių rinktinių kelione į žemyninę Ispaniją pasirūpins ir apmokės patys varžybų organizatoriai.

Primename, kad Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato pirmo etapo rungtynes Las Palme žais rugpjūčio 30 – rugsėjo 4 dienomis. Jos varžovais bus Slovėnijos, Angolos, Australijos, Meksikos ir Pietų Korėjos krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)