Lietuvos klubas turnyro lentelėje pakilo į šeštą poziciją, į paskutinę nustumdamos Kroatijos ekipą. Po šios pergalės „Kibirkšties-VIČI“ ekipa išsaugojo šansus toliau kautis dėl vietos kitame etape.

„Kibirkštis-VIČI“ atsirevanšavo varžovėms už lapkričio mėnesį patirtą pralaimėjimą trijų taškų skirtumu (67:70).

Nugalėtojų gretose puikiai rungtyniavo Lina Pikčiutė. Vidurio puolėja per 25 minutes pelnė 17 taškų, atkovojo 11 kamuolių, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir blokavo 1 varžovės metimą.

Vita Kuktienė įmetė 15 taškų, Hollie Mershon – 14, Greta Šniokaitė – 13, Marina Solopova ir Mantė Kvederavičiūtė po 8, Ieva Krastina – 6, Rima Valentienė – 3, Sofija Aleksandravicius – 2 taškus (7 atk. kam.), o Ieva Šimkutė taškų nepelnė.

WBC komandoje Jelena Ivežič surinko 14, o buvusi Vilniaus TEO gynėja Milica Dabovič – 13 taškų.

Rungtynių eiga:

Daugiausiai Vilniaus klubo legionierės Hollie Mershon pastangomis aikštės šeimininkės mačo pradžioje išsiveržė į priekį (10:6), tačiau jau kėlinio viduryje viešnios išlygino rezultatą (10:10). Kelis sykius suklydusios puolime vilnietės leido kroatėms pasinaudoti pagrindiniu savo ginklu – greitu puolimu (13:20). Paskutinę minutę „Kibirkštis-VIČI“ sumažino atsilikimą iki keturių taškų (16:20).

Antro kėlinio pradžioje aikštės šeimininkės padidino savo klaidų skaičių (8), WBC ekipa spurtavo 9:0 (19:29) ir Jurgita Štreimikytė-Virbickienė buvo priverta prašyti minutės pertraukėlės. Po priverstinio poilsio „Kibirkšties-VIČI“ merginos grįžo su naujomis jėgomis ir sumažino atsilikimą (29:33). Tačiau itin prastai sužaista paskutinė kėlinio minute vėl leido viešnioms atitrūkti – 31:40).

Trečią kėlinį „Kibirkšties-VIČI“ komanda pradėjo lyg ant sparnų. Sėkmingai po krepšiais grūmėsi Lina Pikčiutė, vilnietės spurtavo 10:0 ir Lietuvos klubas po ilgos pertraukos vėl išsiveržė į priekį (41:40). Kėlinio viduryje žaidimas išsilygino ir pirmaujanti komanda keitėsi kas ataką. Likus dviems minutėms iki ketvirčio pabaigos iniciatyvą perėmė aikštės šeimininkės ir nutolo penkiais taškais – 58:53).

Ketvirtą ketvirtį dviem tolimais šūviais pradėjo Vita Kuktienė ir Marina Solopova (66:57) ir WBC komanda prašė minutės pertraukėlės. Kėlinio viduryje po taiklaus Gretos Šniokaitės metimo skirtumas pasiekė dviženklį (71:60). Likus dviems minutėms, po H.Mershon taiklaus metimo, Vilniaus klubo pranašumas išaugo iki 15-os taškų (77:62). Paskutinėmis sekundėmis „Kibirkšties-VIČI“ merginos užtvirtino pergalę – 86:68.

„Tikėjausi gero rezultato ir, jeigu mane kas į aikštelę būtų išleidęs, tai būčiau įdėjusi į krepšį. Tiek turėjau sportinio pykčio ir energijos“, - po mačo šypsojosi vilniečių trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. - Gaila, kad mano komanda pirmus du kėlinius iš to didelio noro buvo lengvai suparalyžiuotos. Po dviejų kėlinių merginos gavo pylos ir antra mačo pusė buvo visai kitokia. Buvo agresyvesnės ir geriau gynėmės, tai nulėmė pergalę“.

„Šiandien buvau patenkinta aukštų žmonių žaidimų. Sėkmingai kovojo tiek L. Pikčiutė, tiek S. Aleksandravicius. Jos kovojo po krepšiais, išprovokavo pražangas. Neramina baudų metimai, kurie yra lengvi taškai, o mes jų nepataikome“, - teigė „Kibirkšties-VIČI“ vyriausioji trenerė.

Sėkmingai į rungtynes įsiliejo ir nuo atsarginių žaidėjų suoliuko pakilusi M. Solopova. Gynėja pelnė 8 taškus, atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 6 varžovių pražangas.

„Mačo pradžioje buvo jaudulys, nes šešerios rungtynės buvo pralaimėtos. Buvome nesavos. Tačiau per ilgąją pertrauką pasikalbėjome, pradėjome bėgti ir nugalėjome varžoves jų pačių žaidimu“, - pasakojo „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkė M. Solopova. - Pasimokėme iš senų klaidų. Rungtynių pradžioje mus nekrito, tačiau vėliau pajautėme savo žaidimo ritmą. Žaidėme, bėgome, pataikėme, buvome visos užsivedusios. Trečiame kėlinyje jautėme malonumą. Mes norime patekti į kitą etapą ir visoms komandoms nusiuntėme žinutę“.

Kroatijos klubo vyriausiasis treneris po mačo pyko ant savo auklėtinių ir teigė, kad jos nesilaikė rungtynių plano.

„Pagrindinė priežastis kodėl pralaimėjome – disciplinos nesilaikymas“, - piktai teigė WBC vyriausiasis treneris Vladimiras Ivankovičius. - Mes gerai rungtyniavome pirmoje rungtynių pusėje, tačiau mūsų žaidimas subyrėjo antroje dalyje. Žinojome, kad „Kibirkšties-VIČI“ komanda turi daug puikių metikių, tačiau mes joms leidome mesti tolimus metimus visiškai laisvoms.

Praėjusią savaitė sužaidėme puikias rungtynes su Polkovicių CCC (Lenkija) ekipa, panašaus rezultato tikėjausi ir šįkart, tačiau mano komanda sėkmingai rungtyniavo tik pirmoje dalyje“.

„Kibirkšties-VIČI“ komanda po trečiosios pergalės turnyro lentelėje pakilo į šeštą poziciją ir išsaugojo galimybes kautis dėl vietos kitame etape.

„Reikia duoti žinutę visiems, kad mūsų per anksti tikrai nereikia nurašyti. Tikiuosi, jog panos po sėkmingų trečio-ketvirto kėlinio supras, kad jos gali, pasitikėjimas savimi sugrįš ir jos kiekvienas rungtynes žais tik geriau“, - sakė J. Štreimikytė-Virbickienė.

Kitas rungtynes Lietuvos klubas po savaitės išvykoje žais su Maskvos srities „Sparta&K“ (Rusija) komanda.

C grupės turnyro lentelė:

1.Prahos ZVVZ USK (Čekija)972634:54116
2.Stambulo „Galatasaray“ (Turkija)1064679:58716
3.Vidnojės „Sparta&K“ (Rusija)963563:54015
4.Salamankos „Perfumerias Avenida“ (Ispanija)954606:58214
5.Pulkovicių CCC (Lenkija)1046582:59514
6.Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“936567:67012
7.Zagrebo „WBC Novi“ (Kroatija)1028606:72212

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)